CP-PA | La manifestació de Can Sanpere, clam popular pel 100% públic  i punt d´inflexió en el model urbanístic de Premià de Mar
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Crida Premianenca Poble Actiu (CP-PA) 2012-2015
03 MARÇ 2014
 • La manifestació històrica que va transcórrer pels carrers de Premià de Mar el passat 16 de febrer en defensa de Can Sanpere com a espai públic i en contra de l´especulació urbanística fou un èxit. Així ho considera l´assemblea de Crida Premianenca, que entén alhora que el missatge transmès a la classe política local és clar i inequívoc: la vila de Premià no pot assumir més habitatges i cal protegir els últims terrenys industrials i agrícoles per a l´ús públic.

  En aquest sentit, entenem que aquest missatge ha de traspassar les parets de l´Ajuntament i s´han de prendre mesures urgents per fer un replantejament urbanístic (i social) de la vila. Per tot plegat, Crida Premianenca-Poble Actiu manifesta que:

  • Els grups municipals que conformen el Ple de l´Ajuntament de Premià de Mar s´han de pronunciar clarament sobre el posicionament urbanístic de la ciutat. En aquest sentit, convidem la resta de formacions amb representació a l´Ajuntament a rectificar i deixar de donar suport al POUM (Pla urbanístic) que preveu una permuta dels terrenys de Can Sanpere pels de les Hortes de Ponent. Perquè entenem que la defensa del creixement 0 és bàsica per garantir una bona qualitat de vida dels nostres conciutadans.

  • Qualsevol procés participatiu que s´engegui des del govern municipal sobre Can Sanpere s´ha de fer des de la certesa que Can Sanpere serà un espai totalment públic i, per tant, s´ha d´enfocar des de la perspectiva de reflexionar a què destinem els terrenys que la fàbrica ocupa.

  • La defensa de Can Sanpere com a espai 100% públic va lligat de forma inevitable a la defensa i preservació de l´espai autogestionat que s´ha creat els darrers mesos a les naus de la vella fàbrica. Per tant, des de l´Ajuntament s´ha de garantir la viabilitat del CSA, i en aquest sentit exigim el compromís de l´equip de govern de no emprendre cap acció que pugui perjudicar la seva activitat.

  • El grup municipal de Crida Premianenca-Poble Actiu, format per dos regidors dels vint-i-un que conformen el consistori, es posa a disposició de la Plataforma per a fer d´altaveu de les reclamacions que aquesta subscriu al terreny institucional local i supramunicipal.

  Crida Premianenca-Poble Actiu demana, a més, una reflexió profunda sobre el model de poble i de comarca, i convida partits polítics i agents socials a teixir una nova política global basada en la sostenibilitat i l´equilibri, que hauria de tenir màxima cura de l´aprofitament dels recursos escassos com el sòl agrícola i el sòl urbà lliure. Paral•lelament, adverteix que si el marc legal vigent no permet assolir aquests objectius, la formació donarà suport a les dinàmiques de desobediència que es puguin desenvolupar els propers mesos i anys.

  Per tot plegat, demanem a la resta de formacions polítiques que conformen el consistori posicionaments clars i inequívocs seguint l´exercici com el que avui la ciutadania ens ha fet arribar omplint els carrers i places de la vila.

^