Ajuntament de Premià de Mar

Iniciativa Catalunya Verds, Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA-E) 2012-2015
Informació publicada el 3 de març de 2014
ICV-EUIA-E | Nosaltres parim, nosaltres decidim!
 • Els membres de la Coalició d´Esquerres de Premià, ICV-EUiA, volem expressar el nostre rebuig a la contrareforma de la llei de l´avortament, que és un atemptat contra els drets de les dones i implica una involució que només té el suport dels sectors més retrògrads de la societat.

  Aquesta llei ens tornaria als temps dels “avortaments de primera i de segona”, en paraules de Cristina Bigordà, presidenta de Dones amb Iniciativa.

  Per a Bigordà, negar el dret al propi cos és un retrocés democràtic que respon a una voluntat política: “satisfer la jerarquia eclesiàstica i mantenir les dones subordinades als interessos i privilegis del patriarcat”.

  L´Organització Mundial de la Salut reconeix que restringir les interrupcions voluntàries de l´embaràs legal no redueix el nombre d´avortaments, sinó que augmenta el perill per a la salut i la mortalitat de les dones.

  Volem recordar que el Parlament català va comprometre´s a defensar el dret al propi cos. El passat mes d´octubre de 2013, la cambra va aprovar la resolució del moviment feminista sobre drets sexuals i reproductius, presentada per ICV-EUiA en el marc de la “Campanya pel dret a l´avortament lliure i gratuït”.

  El compromís adoptat pel Parlament es concreta a blindar les garanties i protegir els drets que atorgava la Llei orgànica 2/2010 de salut sexual i reproductiva i de la interrupció voluntària de l'embaràs a dones i professionals.

  La Coalició d´Esquerres de Premià expressa el seu rebuig a aquest atac contra les dones, i se suma a la crida a mobilitzar-se per aturar la contrareforma proposada per la dreta més rància i retrògrada.

Compartir:Comparteix al FacebookComparteix a menéameComparteix a del.icio.usComparteix a diggGuarda a Yahoo! BookmarksCerca a technoratiCerca a wikioComparteix a FresquiCompartir a Twitter
AJUNTAMENT DE PREMIÀ DE MAR
Plaça de l'Ajuntament, 1 - 08330 Premià de Mar
Tel: 93 741 74 00 - Fax: 93 741 74 25
info@premiademar.cat

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:
Diputació de Barcelona

^