PSC | Eficiència en l'ús de recursos públics
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) 2012-2015
10 GENER 2014
 • Un dels compromisos fonamentals que vam assumir per entrar al govern de Premià de Mar va ser el d'implantar mesures d´eficiència en l´ús de recursos públics, tant econòmics com humans, així com de millora de la gestió administrativa interna de l'Ajuntament. I fer-ho sense reduir els serveis que presta l'Ajuntament sinó, precisament, millorar-los.

  Aquest objectiu de gestió eficaç explica la dissolució dels patronats municipals, i la seva integració dins de l´estructura de l´Ajuntament mitjançant l´empresa pública de propietat municipal Primilia Serveis. Els patronats municipals són els organismes que gestionaven l'emissora municipal, el Museu d´Estampació i l´Escola de Música. Aquesta dissolució entrarà en vigor l´1 de gener.

  Amb aquesta mesura s´aconseguirà reduir sensiblement els costos econòmics i de recursos tècnics, ja que no hi haurà estructures administratives duplicades.

  Aquesta integració a l'empresa pública, Primilia Serveis, ens permetrà, per exemple, integrar tota la gestió de facturació i compres; elaborar un sol pressupost en comptes de quatre; alliberar recursos tècnics que havien de fer tasques administratives i no la seva feina tècnica. Aquests canvis milloren els processos de decisió i gestió que, sens dubte, beneficiaran els serveis que aquests ens municipals donen al ciutadà.

  D´altra banda, s´agilitzaran els tràmits i normatives per desenvolupar noves activitats en aquests organismes, com poden ser la creació de tallers de ràdio, espais per a exposicions, o altres esdeveniments socioculturals.

  Aquesta modificació en l´estructura permetrà més autonomia en l´obtenció d´ingressos i en la fiscalització de la despesa.
  Amb la voluntat de transparència que caracteritza el mandat que estem desenvolupant, es mantindran els mecanismes de control per part de l´Ajuntament sobre l´activitat d´aquests ens, però se simplificarà la informació, de tal manera que sigui més fàcil procedir a la fiscalització de l´activitat de cadascun per part dels representants polítics de la ciutadania i sobretot, del propi ciutadà.

  En definitiva, aquestes millores en la gestió i l´ús dels recursos, permetran l'estabilitat, el manteniment i la durabilitat d´aquests serveis. Tot per garantir que els veïns i veïnes de Premià de Mar gaudeixin d´uns serveis de qualitat.

^