CIU | Una altra manera de fer política
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Convergència i Unió (CiU) 2012-2015
31 OCTUBRE 2013
 • Encetem aquest nou espai al web de l’Ajuntament de Premià de Mar amb la satisfacció de veure com els compromisos que l’equip de govern hem adquirit a través del Reglament Obert i Participació Ciutadana, aprovat per unanimitat al ple de març, van prenent forma.

  Uns compromisos, especialment el de fomentar la transparència i la participació ciutadana, que des de Convergència i Unió havíem anunciat en el nostre programa electoral i que, poc a poc, havíem anat implementant. En aquest sentit, cal recordar que en el seu moment vàrem crear un Pla de Participació Ciutadana que ens va servir de punt de partida, i que es va confeccionar tenint en compte la veu dels ciutadans. A partir d’aquí hem fet diversos processos de participació, com ara el del Pla d’Actuació Municipal 2007-2011; el disseny de la plaça dels Països Catalans; el barri de Santa Anna-Tió amb motiu de la convocatòria de la Llei de Barris; el Pla Local d’Habitatge; i el Pla Local de Joventut. D’altra banda, no podem oblidar altres accions menors que també s’han fet a partir de la participació dels ciutadans i/o entitats, com és el cas de la dinamització del Consell Municipal de Cultura i el projecte de l’Ajuntament Jove.

  Reglament de Govern Obert i Participació

  La posada en marxa d’aquest nou espai obert a tots els grups municipals és un altre exemple que va en la mateixa direcció i que neix arran de l’aprovació del Reglament de Govern Obert i Participació Ciutadana, que té per objectiu millorar la relació entre els ciutadans i l’Ajuntament. Gràcies a aquest document, que no hem d’oblidar que es va elaborar amb les aportacions dels premianencs i tots els grups municipals, hem fet un pas molt important per avançar cap a un nou model de poble en el qual la participació ciutadana serà  més constant i més eficaç. Alhora, el ciutadà també podrà conèixer el per què de les decisions que es prenen des de l’Ajuntament, ja que el nou reglament garanteix una major transparència en la gestió municipal.

  Des de l’aprovació del document, des de totes les àrees de l’Ajuntament s’està fent un esforç per donar compliment als requisits del Reglament en la major brevetat possible. En alguns casos ja s’ha fet i en d’altres s’hi està treballant per poder-ho enllestir de seguida.

  D’altra banda, també estem valorant quins fòrums o  processos de participació seran els més adients per portar a terme durant aquest mandat. D’entrada, estem treballant en l’elaboració del pressupost per al 2014, que farem més participatiu. D’altra banda, fa uns dies  l’alcalde Miquel Buch anunciava a Ràdio Premià de Mar que apostava per fer una consulta ciutadana sobre el futur de Can Sanpere, en el cas que la justícia fallés en contra de les demandes de l’Ajuntament.

  Amb el Reglament a la mà, ens sentim forts i convençuts per liderar aquesta nova manera d’entendre el poble, i tots els nostres esforços aniran en aquest sentit. Tan sols esperem, i estem convençuts que serà així, poder enriquir aquest gran projecte amb les aportacions de tots vosaltres.

^