Afluència de participants a la jornada per decidir el futur de la Plaça dels Països Catalans
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
La plaça es teva: Proposa!
06 JULIOL 2009

Comerciants i veïns han dit la seva als tallers de participació ciutadana

Prop de 100 persones, dividides en diversos grups de treball, van participar dissabte al taller que es va fer a l'Escola La Lió per decidir com ha de ser la nova Plaça dels Països Catalans. L'objectiu d'aquesta jornada de participació era que els veïns poguessin dir la seva a l'hora de definir quins han de ser els nous usos de la plaça, amb motiu de la propera construcció d'un aparcament soterrani de 300 places.  El procés, obert  a tots els premianencs,  se centra en diverses activitats de consulta organitzades per una empresa especialitzada en participació, i compta amb una comissió de seguiment per vetllar per la seva transparència.

Conclusions dels tallers
El proppassat dimecres, 1 de juliol, va tenir lloc  un primer taller de debat amb comerciants, on hi van participar una trentena de persones. Un cop finalitzats aquests tallers, el pas següent serà fer un recull de totes propostes presentades pels  grups treball, que durant les jornades ja van ser valorades pels mateixos participants. A partir de tota la informació recollida  i de les reflexions tècniques per part de l'Ajuntament, s'elaborarà un informe amb les conclusions que es remetrà a tots els participants i a l'equip tècnic encarregat d'elaborar el projecte de la plaça. Les conclusions finals de tot el procés de participació seran l'eix vertebrador sobre el qual pivotarà el projecte final.

Èxit rotund
L'equip de govern ha valorat la jornada de dissabte “d´èxit rotund”, ja que, segons fonts de l'empresa encarregada de coordinar el procés, en consultes similars a aquesta el més habitual és que hi participin 30 o 40 persones.

La iniciativa és pionera al municipi, ja que és la primera vegada que els premianencs poden decidir sobre un tema urbanístic, que en aquest cas té una rellevància i unes  repercussions força importants. La Plaça dels Països Catalans, ubicada al centre del municipi, és una de les places més emblemàtiques, i la voluntat de l'equip de govern és que acabi esdevenint una plaça de referència per a tothom i que alhora ajudi a potenciar l'eix comercial de la Gran Via.

Participació per e-correu o facebook
Els ciutadans que ho vulguin, poden participar a través del correu electrònic aj172.pc@premiademar.cat, o del facebook, i les seves opinions també seran incorporades al procés.
Més informació: 93 752 99 90 (Participació Ciutadana).

^