L'Ajuntament prepara una campanya per fomentar el civisme durant la Festa Major
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electr˛nicCompartir
Imprimir
Notes de Premsa
15 MAIG 2018

El consum responsable d’alcohol, la bona convivŔncia i la prevenciˇ de les actituds sexistes seran els eixos principals

La regidoria de Festes estÓ preparant una campanya de sensibilitzaciˇ ciutadana perquŔ tota la ciutadania pugui gaudir d’una Festa Major cÝvica, segura i lliure de sexismes. La campanya tindrÓ una part de sensibilitzaciˇ, que comenšarÓ unes setmanes abans de la Festa Major, i una altra mÚs centrada en la reducciˇ de riscos, que es portarÓ a terme especialment durant la celebraciˇ dels actes mÚs multitudinaris.

A banda, hi haurÓ tres actes, l’Atracabars, el Saqueig i els concerts a la platja, que es plantegen amb algunes variacions centrades a garantir el consum responsable d’alcohol, la seguretat dels participants, el civisme, la bona convivŔncia i les relacions respectuoses i igualitÓries.

Els canvis en aquests actes seran els segŘents: 

Atracabars: amb l’objectiu d’evitar el consum d’alcohol sense control i excessiu, s’ha proposat a les entitats avanšar l’horari i incloure-hi menjar en forma de “tapes” per incorporar a l’acte un contingut gastron˛mic.

Saqueig: s’elimina l’alcohol gratu´t i sense control.

Ubicaciˇ dels concerts: seguint les indicacions dels Mossos d’Esquadra i de la Policia local, els concerts es traslladen a la platja de Llevant per garantir, en cas de necessitat, l’accÚs de vehicles de seguretat o ambulÓncies. A banda, s’han ajustat els horaris dels concerts: el de dimecres acabarÓ a les 4 h.; el de divendres acabarÓ a les 5 h.; i dissabte acabarÓ a les 6 h.

La Festa Major es farÓ del 9 al 15 de juliol i el Desembarcament serÓ el dia 11. El creixement continuat de la Festa Major i la participaciˇ massiva, amb cada vegada mÚs persones que vÚnen d’altres poblacions, han portat a la regidoria de Festes a introduir aquestes modificacions i a plantejar accions orientades a garantir el civisme en general. Durant les pr˛ximes setmanes es donaran a conŔixer el conjunt d’accions que formaran part de la campanya.

Desembarcament Foto: Esther de Prades
 Desembarcament Foto: Esther de Prades
^