Ajuntament de Premià de Mar

Notes de Premsa
Últimes notes de premsa

Fòrum CiutadàEntre els projectes que s'estan treballant hi ha la creació d'una xarxa resilient i la transformació de la Gran Via 

Ahir es va fer al Centre Cívic el Fòrum Ciutadà de balanç del Pla d’Actuació Municipal 2016-2019. Un  52% dels compromisos es troben en fase avançada o finalitzada i de la resta, un 27% estan iniciats. Llegir +

Cartell Festa Major 2017Se celebrarà del 5 al 10 de juliol i el Desembarcament es farà el dia 6

Aquest vespre s’ha pogut conèixer a l’Espai l’Amistat el cartell de la Festa Major, escollit a través de concurs. L’autor del cartell és Albert Ventura, que ha resultat guanyador d’entre la desena de cartells presentats. 

Pel que fa al concurs del cartell infantil, el guanyador ha estat Bernat Solé i s’ha donat un accèssit a Joanet Gili.

Durant l’acte, que ha tingut el format d’un llargmetratge anomenat JumamPip, creat per la Comissió de Pirates i Premianencs,  també s’ha pogut veure la nova imatge de les samarretes i s’han donat a conèixer els actes més destacats del programa. Els actes començaran el dia 5 de juliol i finalitzaran el dia 10. El dia 6 es farà el Desembarcament pirata  i el dia 7 el Desembarcament petit. Tota la informació de la Festa Major estarà disponible al web www.premiapirata.org, que també ha canviat d’imatge.Llegir +

Acte presentació Festa Major 2017Divendres 26 a les 19 h, es farà a l'Espai l'Amistat l'acte de presentació de la Festa Major, organitzat per la comissió de Pirates i Premianencs i la Regidoria de Festes, amb la col·laboració de la comissió de Festes.

Durant l'acte, que aquest any tindrà un format de llargmetratge, es presentarà el cartell de la Festa Major, guanyador del concurs de cartells, i el cartell guanyador del concurs infantil. També es podrà veure la nova imatge de les samarretes i es donaran a conèixer els actes més destacats del programa, així com les principals novetats. 

Jornada recerca de feina 18 de maigDijous, 3a jornada per facilitar la recerca de feina

El proper dijous 25 de maig tindrà lloc la darrera sessió de les jornades de promoció econòmica adreçades a persones que es trobin en procés de recerca de feina. Les dues primeres ponències es faran a la Biblioteca i la tercera a l’antiga Fàbrica del Gas.Llegir +

Crespó negreEl consistori de Premià de Mar se suma a la crida de l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya i convoca un minut de silenci a les 12 del migdia davant de l'Ajuntament en senyal de condemna de l'atac d'aquesta nit a Manchester. Alhora, el consistori vol expressar el seu suport i solidaritat amb la ciutat de Manchester i les famílies de les víctimes. Llegir +

Dia Salut Dones 2017Amb motiu de la commemoració del Dia Internacional d’Acció per la Salut de les Dones, que se celebra el 28 de maig, la regidoria d’Igualtat, amb la col·laboració de diverses entitats, ha organitzat les activitats següents:

Dissabte, 27 de maig a les 18 hores
Caminada vora el mar i després sopar i ball. Sortida des de la plaça Can Manent.
Activitat gratuïta per a dones i homes. Inscripcions i tiquets a Can Manent, del 22 al 26 de maig, de 17 a 20 hores.

Del 25 de maig al 6 de juny
Taula de llibres d’autores i autors per la salut de les dones
Biblioteca Municipal Martí Rosselló i LLoveras.Llegir +

Setmana sense fum - Premià de Mar 2017Sota el lema “Menys fumar i més caminar”, el proper 25 de maig s’iniciarà la 18a edició de la Setmana sense fum. L’esdeveniment té com a objectiu principal sensibilitzar la població de la importància que té per a la salut no iniciar-se en l’hàbit del tabac, abandonar el seu consum i poder gaudir d’un ambient lliure de fum.

El tabaquisme és el primer problema de salut pública que es pot prevenir en els països desenvolupats. L’abordatge del tabaquisme inclou diverses estratègies per evitar la incorporació de nous fumadors, augmentar el nombre d’exfumadors i evitar l’exposició al fum ambiental del tabac, principalment entre els infants.Llegir +

Plaça dels InfantsS’ha iniciat una campanya informativa perquè les persones amb gossos els portin al nou espai de la plaça de Santa Rosa 

Els treballs de millora i naturalització de les places dels Infants i de l’Esperanto ja han finalitzat. A les dues places s’hi han creat nous espais verds seguint els criteris de naturalització que s’estan aplicant a diversos indrets del municipi, amb l'objectiu d'anar construint un circuit format per zones verdes naturalitzades amb espècies autòctones i petits ecosistemes que van enllaçant les places i els carrers.Llegir +

Llibres de textLa iniciativa  s’emmarca dins un projecte global per la millora de l’ensenyament a Premià de Mar

El ple municipal de maig, celebrat ahir, va donar llum verda, amb els vots de l’equip de govern  (CIU i PSC), i dels grups de l’oposició C’s i PP, a una modificació pressupostària de 622.000€ destinada a subvencionar el 75% del cost dels llibres i material escolar. Els grups municipals CP-CUP-PA, ERC-JxP-AM i ICV-EUiA-E hi van votar en contra.
Llegir +

Ajuntament Jove 2017El proper divendres a les 20.30 h es farà a l’Espai l’Amistat un Teatre –fòrum en el qual es representaran diverses escenes relacionades amb l’LGTBI i es convidarà al públic a participar-hi. La iniciativa forma part del projecte guanyador de l’Ajuntament Jove d’aquest any I am (with) LGTBI i té per objectiu "treure la necessitat de sortir de l'armari".

Durant la sessió també es projectarà un curtmetratge sobre l'altre projecte guanyador de l’Ajuntament Jove, Realment vols això pels teus fills? centrat en el rebuig envers qualsevol maltractament adultista i pensat per conscienciar i sensibilitzar a joves i adults per canviar les situacions de violència i reivindicar els drets dels joves.

L'Ajuntament jove s'organitza des de les regidories de joventut i participació fa possible que els alumnes de 4t d´ESO puguin elaborar un o més projectes adreçats a tots els joves del municipi que, en cas de resultar entre els 2 guanyadors, compten amb el suport de l’Ajuntament per portar-se a terme.

Fòrum CiutadàDijous 25 de maig  es donarà a conèixer  a la ciutadania quin és l'estat actual del compliment del Pla d'Actuació Municipal 2016-2019. L'acte, pensat perquè el públic pugui intervenir i fer aportacions, es farà a les 19.30 h al Centre Cívic.

En aquesta sessio també s’explicaran diversos projectes previstos durant aquest any i el proper, com ara la  transformació de la Gran Via (entre els carrers de la Plaça i Joan Prim), que passarà a ser de plataforma única, el Pacte per l’Educació, Premià Resilient i el Pressupost  participatiu 2018.Llegir +

Moment de la 1a jornada de recerca de feina amb Victor KüppersEl proper dijous, dia 18, tindrà lloc una nova sessió del cicle de jornades adreçades a persones que es trobin en procés de recerca de feina. Aquesta jornada es farà a al Biblioteca Martí Rosselló i serà la segona del total de 3 jornades que es van iniciar la setmana passada. La tercera es farà el dia 25. 

El programa previst és el següent:Llegir +

Estació RENFEEl Ple  municipal del mes de març va aprovar amb el suport de tots els grups municipals (CIU, CP-PA,C’S, PSC, ERC, ICV-EUiA-E i PP)  una moció presentada per  C’s  sobre la necessitat  de recuperar el servei de la línia directa de tren entre Mataró i l'Aeroport de Barcelona.  

Els acords que recull la moció són els següents: Llegir +

Nits estudiDel 15 de maig al 22 de juny la Biblioteca Municipal Martí Rosselló amplia l'horari habitual i s'habiliten sales d'estudi perquè els joves puguin preparar els exàmens amb tranquil·litat, especialment durant les nits i els caps de setmana.

L'horari és de dilluns a divendres de 20.30 h a 00.30 h i els dissabtes i diumenges de 17 h a 00.30 h. L’edat mínima per accedir a la sala és de 16 anys.

Ple Municipal novembre 2016Inici a les 19:15 hores.Lloc: Sala d'Actes de la nau 1 de l'antiga Fàbrica del Gas (c/Joan XXIII, 2-8). Retransmissió en directe per Ràdio Premià de Mar 95.2FM.i i per internet a www.radiopremiademar.org.

Ordre del dia

Resum de l'ordre del dia

Espai per a gossos plaça Santa RosaLa nova zona d’esbarjo per a gossos de la plaça Santa Rosa (ubicada entre la Gran Via i la carretera de Premià de Dalt) ja està oberta. L'espai, de 300m2, compta amb un dispensador de bosses per recollir els excrements, bancs, papereres i una font d’aigua. Tot el mobiliari urbà està fet amb materials reciclats.  

Aquesta zona per a gossos se suma a les dues que es van fer durant l'any passat, una al parc del Palmar i l’altra a la plaça de la República.

Balanç PAM 2016-2019. Novembre 2016Dijous 11 de maig  es donarà a conèixer  a la ciutadania quin és l'estat actual del compliment del Pla d'Actuació Municipal 2016-2019. L'acte, pensat perquè el públic pugui intervenir i fer aportacions, es farà a les 20h al Centre Cívic

Un dels compromisos de l'equip de Govern en relació al PAM és que dues vegades al llarg de l'any es doni compte del seu estat de compliment, així com de les modificacions que s’hi hagin hagut de fer en funció de les necessitats de cada moment.  Llegir +

Jornades recerca feinaEl proper dimecres dia 10 comença un cicle de jornades adreçades a persones que estiguin en procés de recerca de feina.

La primera sessió comptarà amb una ponència del formador Victor Küppers, que defensa l´actitud com a element clau de l´èxit, tant en el dia a dia com en la recerca de feina.Llegir +

Arxiu externLa col·laboració ciutadana va fer possible que diumenge passat la Policia Local detingués un individu que intentava robar a l'interior d'un establiment comercial del Nucli Antic.

L'avís d'una veïna va permetre una ràpida actuació per part de la policia local. L'individu va ser detingut i ha ingressat a la presó ja que tenia diversos antecedents.

Semàfor N-II

L'N-II s´haurà de creuar pel pas soterrani que hi ha a tocar de la Ctra de Premià de Dalt.

Policia Local i agents cívics facilitaran el creuament a les persones amb dificultats de mobilitat.

Demà dimecres, dia 3, des de les 7 del matí fins a les 5 de la tarda (hora aproximada), els semàfors  per creuar l'N-II davant de l'estació no funcionaran. El motiu és la realització de treballs de manteniment i millora als mateixos semàfors . Es tracta dels treballs que inicialment s'havien previst per a la setmana passada però a causa de la pluja es van haver d'ajornar.Llegir +

ENDESA  informa que per incrementar la qualitat del servei elèctric, ha de realitzar uns treballs de manteniment i millora a la xarxa de distribució. Per aquest motiu,  dimecres dia 3, entre les 8.15 i les 12 h. haurà interrupcions temporals del subministrament a alguns trams dels carrers Àngel Guimerà, Enric Borràs, Enric Prat de la Riba, Gibraltar, Indústria, Jaume I, Joan XXIII, Marina, Ponent, Camí Ral, Riera  de Premià, Roger de Llúria, Av.Roma, Sant Jordi i Sant Mateu.

Arxiu PDF
MiniaturaInformació
Talls subministrament Endesa

Talls subministrament Endesa 03052017

Fitxer: 20170502131749183.1.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 86,05 kB

Premis Sant Jordi 2017Diumenge 30 d’abril va tenir lloc a l’Espai l’Amistat el lliurament dels Premis del Concurs Literari Sant Jordi. L’acte va ser presentat per l'escriptor premianenc Octavi Egea i va  comptar amb la col·laboració de l’Octet de corda de l’Escola Municipal de Música i representants del Club de lectura juvenil de la Biblioteca Martí Rosselló. Hi van assistir l'alcalde, Miquel Buch, regidors del consistori, entre les quals el regidor de Cultura, Eloi Maristany, representants de l’Associació d’Estudis Científics i Culturals i de l’entitat de l’any, DISA. 
Els guardonats van ser els següents:Llegir +

Setmana mobilitat 2016Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que promou hàbits de mobilitat sostenibles, segurs i saludables, així com visualitzar els canvis possibles en l'ús de l'espai públic, millorar la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació.

Premià de Mar s'ha volgut sumar a la iniciativa i s'han programat diverses activitats:

Dissabte 17:

Gimcana pels comerços del Nucli Antic. Els participants faran un recorregut per diversos comerços del Nucli Antic. L’activitat es farà entre les 11 i les 13h i l’inici del recorregut serà a la Gran Via/carrer de la Plaça (davant el Mercat Municipal). Organitza: AVECA i comerciants del Nucli Antic, amb la col·laboració de l'Ajuntament. 

Diumenge 18:

Pedalada. Inici a les 10.30h des de la plaça dels Països Catalans. 
Llegir +

Si no heu trobat la informació que buscàveu utilitzeu el següent formulari 


Documents trobats: 2155   Llistats: 1 - 10
26-05-2017 ~ Cultura i Festes ~ Festes i cultura popular
24-05-2017 ~ Cultura i Festes ~ Festes i cultura popular
23-05-2017 ~ Medi Ambient i Salut Pública ~ Salut Pública ~ Promoció de la salut
23-05-2017 ~ Treball, Comerç i Consum ~ Ocupació
19-05-2017 ~ Medi Ambient i Salut Pública ~ Medi Ambient ~ Les zones verdes i l'arbrat públic
18-05-2017 ~ Participació i associacionisme ~ Processos de debat públic i consultes
AJUNTAMENT DE PREMIÀ DE MAR
Plaça de l'Ajuntament, 1 - 08330 Premià de Mar
Tel: 93 741 74 00 - Fax: 93 741 74 25
info@premiademar.cat

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:
Diputació de Barcelona

^