Ajuntament de Premià de Mar

Notes de Premsa
Últimes notes de premsa

Jocs infantils plaça Dr. FerranDimarts dia 26 començaran els treballs per reparar el paviment de cautxú de l'espai de jocs infantils de la plaça Dr. Ferran, que està malmès.

La reparació es preveu que durarà 4 dies i tindrà un cost de 9.099,20€ (IVA inclòs). L'empresa encarregada de fer els treballs és Microarquitectura SL.

Inscripcions Delayta'ns 2017Les inscripcions per al concurs de grups de música Delayta’ns s’han ampliat fins diumenge dia 24. Aquesta serà la 5a edició del concurs, organitzat des de la regidoria de Joventut amb l’objectiu de promocionar formacions musicals de joves no professionals. Les edats dels participants han de ser entre els 15 i els 35 anys.

Tal i com ja es va fer l’any passat, a cada sessió del concurs hi haurà l’actuació de cantautors. Les sessions es faran a partir de les 22h a l’Espai l’Amistat. L’entrada és gratuïta i les actuacions previstes són les següents:Llegir +

Amb motiu de la situació que s'està vivint al nostre país i, d'acord amb el contingut de l'article 19e) del Reglament Orgànic Municipal, queda suspesa la celebració del Ple municipal convocat per a avui a les 19.15 h.

Presentació Pla de Mobilitat

Dijous dia 28 a les 19.30 hores es farà al Centre Cívic un acte obert a tothom per presentar públicament el Pla de mobilitat urbana sostenible (PMUS), que ha estat elaborat a partir d'un procés de participació ciutadana.

Els PMUS són una eina per a la planificació de la ciutat que  persegueix objectius força transversals: millorar la qualitat de l'espai públic, racionalitzar el consum d´energia, reduir la contaminació atmosfèrica, millorar la seguretat viària de les ciutats i optimitzar els serveis i infraestructures del transport.

El Pla de mobilitat urbana sostenible de Premià de Mar s´ha fet a través de la Diputació de Barcelona, per encàrrec de l'Ajuntament. Els treballs per elaborar el document es van iniciar l’any 2015. Primer es va fer una diagnosi sobre els hàbits de mobilitat als carrers del municipi, que va servir per conèixer els  tipus de desplaçaments dels usuaris de vehicles privats,  bicicletes i transport públic, el nombre de vianants i quina és la seva mobilitat, així com les opcions d'aparcament als diferents barris. 

Ple municipal Maig 2017Inici a les 19:15 hores.Lloc: Sala d'Actes de la nau 1 de l'antiga Fàbrica del Gas (c/Joan XXIII, 2-8). Retransmissió en directe per Ràdio Premià de Mar 95.2FM.i i per internet a www.radiopremiademar.org.

Ordre del dia

Resum de l'ordre del dia 

N-II/Ramon de PenyafortDilluns dia 18 començaran els treballs per construir la nova rotonda de connexió amb el port. Fins a mitjans d’octubre es mantindrà la circulació de vehicles pel carrer Ramon de Penyafort, moment en el qual el carrer quedarà tancat per a la circulació i es donarà sortida a l’’N-II direcció Mataró a través del carrer Santiago Rusiñol. 

No hi haurà cap afectació al trànsit de l’N-II fins a principis d’any. Les obres es preveu que finalitzaran al mes de març.

Cartell Gafarrock 2017Dissabte dia 16 a partir de les 18h es farà a l’Espai l’Amistat el festival de música per a joves Gafarrock. El festival, que enguany celebra la 7a edició, combina estils variats i aposta per a aquelles propostes musicals que es desmarquen del cercle comercial. Els grups que hi participaran aquest any són Mc Boikod&Cia; Weinf; Les Cruet; Pentina’t Lula; Malämmar; Playback Maracas; Erratik; i Harny Jr. & Polok Selektah.

Inicialment, el festival estava previst al parc del Palmar però a causa de la previsió de pluges es trasllada a l'Espai l'Amistat. 

Ordenança civismeL’Ajuntament de Premià de Mar està elaborant una nova ordenança per regular les relacions de convivència entre les persones, fomentar i impulsar el  civisme entre la ciutadania i garantir un ús adequat de l’espai públic.

L’ordenança municipal de Convivència Ciutadana vigent va ser aprovada el juliol de 2004 i modificada el març de 2008. Des d’aleshores s’han generat noves situacions i circumstàncies que poden afectar el manteniment de l’espai públic, al civisme i a la convivència ciutadana,  i per tant es fa necessària una actualització d’aquesta ordenança.Llegir +

Inici de curs 2017-2018

Per primera vegada l'Ajuntament ha subvencionat el 75% dels llibres i/o material educatiu 

Un total de 3.939 alumnes comencen entre avui i dijous el nou curs escolar 2017-2018, repartits de la següent manera: 829 cursaran educació infantil, 2.009 educació primària i 1.101 educació secundària obligatòria.Llegir +

Curs CoachingA partir del mitjans d'aquest mes de setembre comencen nous cursos de formació adreçats a persones en situació d’atur i que estiguin empadronades a Premià de Mar.

Els cursos previstos són els següents:

Curs de dependent/a de comerç, de 130 h de durada (70 h formació i 60 h pràctiques). Del 18 de setembre a l’11 d’octubre. La formació teòrica es realitzarà a la Biblioteca Martí i Roselló.

 Curs d’auxiliar de cuina, de 120 h de durada (80 h de formació teòrica i 40 h de pràctiques). Del 2 al 31 d’octubre. Les pràctiques es faran durant el mes de novembre. La sessió informativa serà el dia 21 de setembre a les 10.30 h a a l’antiga Fàbrica del Gas (carrer Joan XXIII 2). Llegir +

Visita Síndic setembre 2017Dimecres 13 de setembre un equip del Síndic de Greuges atendrà des del Centre Cívic a les persones que vulguin fer consultes o presentar queixes referents a actuacions de les administracions o empreses que presten serveis d'interès general (llum, aigua, gas...etc.).

L’atenció es farà en horari de matí i cal concertar visita trucant al telèfon gratuït 900 124 124 o bé enviant un correu electrònic a sindic@sindic.cat.

Actes Diada 2017Divendres 8
Presentació del llibre “d’un temps, d’un país”, de Pol Peiró.
19.30 h, al Centre Cívic

Dissabte 9
Visita guiada al museu
12 h, al MEP
Preu: 4 € (i bonificacions)
Ho organitza: Ajuntament de Premià de Mar

Diumenge 10
Taller: estampació de la
Senyera al .Mep
12 h, al MEP
Preu: 2€. Imprescindible reserva prèvia al correu: museu@premiademar.cat
Ho organitza: Ajuntament de Premià de MarLlegir +

Patis oberts (Imatge d'arxiu)A partir del 2 de setembre, un cop finalitzat el parèntesi de l'estiu, els patis de l´Escola La Lió tornaran a obrir els dissabtes, de manera que infants i joves puguin gaudir d´un espai per al joc o la pràctica de l'esport.

L'horari d'obertura dels patis serà d'11 a 14 i de 17 a 20 h i haurà una persona que s'encarregarà de dinamitzar les activitats.

Setmana Mobilitat 2017Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que promou hàbits de mobilitat més sostenibles, segurs i saludables com són els desplaçaments a peu, en bicicleta, en transport públic o amb vehicle elèctric, així com visualitzar els canvis possibles en l’ús de l’espai públic, millorar la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació.

Premià de Mar s'ha volgut sumar a la iniciativa i s'han programat les següents  activitats:

Dissabte 16:

Pedalada
10.30 h, a la plaça dels Països Catalans

Recorregut: Plaça Països Catalans, Gran Via, Elisenda de Montcada, Pilar, De la Plaça, Gran Via, Joan Prim,  Romà Piera i Arcal,  Pompeu Fabra,  Batlles, Rafael de Casanova, Ramon de Penyafort, Pintor Pau Roig, Unió, Nord, Plaça Països Catalans.Llegir +

Si no heu trobat la informació que buscàveu utilitzeu el següent formulari 


Documents trobats: 2211   Llistats: 1 - 10
22-09-2017 ~ Urbanisme i Espai Públic ~ Estat de les obres a Premià de Mar
19-09-2017 ~ Urbanisme i Espai Públic ~ Transport i mobilitat
15-09-2017 ~ Urbanisme i Espai Públic ~ Estat de les obres a Premià de Mar
12-09-2017 ~ Ensenyament ~ Formar-se a Premià
12-09-2017 ~ Participació i associacionisme ~ Processos de debat públic i consultes
AJUNTAMENT DE PREMIÀ DE MAR
Plaça de l'Ajuntament, 1 - 08330 Premià de Mar
Tel: 93 741 74 00 - Fax: 93 741 74 25
info@premiademar.cat

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:
Diputació de Barcelona

^