Ajuntament de Premià de Mar

Notes de Premsa
Últimes notes de premsa

Hora del planeta 2017El 25 de març (dissabte), de 20.30 a 21.30 hores, s'apagaran els llums de les façanes de l’Ajuntament i de l'Església de Sant Cristòfol; la Plaça de la Sardana; la Plaça dels Països Catalans; la Plaça Ernest Lluch; la  Plaça de Can Fitó; i la plaça ubicada entre els carrers Maresme, Riera de Premià i Pg Circumval·lació; la Plaça Santa Maria i la Plaça Calasparra.

Amb aquest gest, Premià de Mar s'adhereix, una vegada més, a la campanya a favor de l'estalvi energètic L'Hora del Planeta, promoguda per l'organització internacional dedicada a la conservació de la natura WWF.

Edifici Gran ViaEn relació a les notícies i declaracions referents a la gestió per part de l’Ajuntament de Premià de Mar de la situació de l’edifici de la Gran Via 196-198, la junta de portaveus, després de reunir-se el matí del dissabte 18 de març, acorda fer els següents aclariments:

1.- Els grups municipals CIU, C’s, PSC, ERC-JXP-AM, ICV-EUIA-E i PP, representats a la junta de portaveus,  volen reafirmar tot el seu suport i la seva solidaritat amb les famílies afectades per l'explosió que va tenir lloc el passat dia 18 de setembre de 2016. Llegir +

Festa Romana 2016Durant el matí del proper diumenge dia 19, es farà una nova edició de la Festa romana, amb motiu de la celebració del 2n aniversari de l’obertura al públic del Museu Romà. Des de les 11 i fins les 15h, a la zona del museu (C. Enric Granados/C. Santiago Rusiñol) hi haurà diversos tallers d’oficis romans i es faran espectacles i activitats amb els legionaris i els gladiadors com a protagonistes. Com a novetat, aquest any també es farà una demostració d’agrimensura romana (art i tècnica de mesurar terrenys i carreteres). Alhora, durant tot el matí el Museu Romà obrirà les seves portes perquè tothom el pugui visitar.Llegir +

Carrer AlfonsEl proper divendres, 17  de març, es preveu l’inici de les obres de renovació de la xarxa de clavegueram del carrer Alfons, entre el carrer Sant Francesc i el Camí Ral.

Alhora, aquest tram passarà a ser de plataforma única.

Mentre durin els treballs els vehicles no podran circular pel tram afectat.

Empresa adjudicatària: Obres i Paviments Brossa SA.Llegir +

ENDESA  informa que per incrementar la qualitat del servei elèctric, ha de realitzar uns treballs de manteniment i millora a la xarxa de distribució. Per aquest motiu,  dijous dia 16, entre les 7.30 i les 8.30 h. i les 14 i les 15 h. haurà interrupcions temporals del subministrament a alguns trams dels carrers Aurora, Joan Prim i Romà Piera i Arcal.

Arxiu PDF
MiniaturaInformació
Endesa dia 16 de març

Endesa dia 16 de març

Fitxer: 20170313142256123.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 1
Mida: 80,59 kB

Guanyadors del concurs de cartells 2016
Guanyadors del concurs de cartells 2016
El termini per al concurs infantil finalitza el 8 de maig

Fins dissabte 8 d'abril a les 21h, es poden presentar propostes al concurs per seleccionar el disseny del cartell que anunciarà la Festa Major d’enguany. L'edat mínima per participar-hi és de 18 anys i cada concursant podrà presentar un màxim de dues obres. 

Pel que fa al concurs infantil de cartells, hi poden participar nenes i nens de 8 a 12 anys i la data límit per presentar propostes és el 8 de maig.

Ambdós concursos s'organitzen des de la regidoria de Festes amb la voluntat d’incentivar la creativitat dels ciutadans, promocionar la Festa Major i fomentar-ne la participació.


Bases concurs cartell Festa Major

Bases concurs infantil cartells Festa Major 

idCATA partir de dimecres dia 15, les persones interessades en tenir el certificat idCAT el podran sol·licitar a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament. 

El certificat idCAT és un identificador digital que garanteix la identitat de les persones a Internet, permet operar amb diferents administracions i assegura la integritat de les dades que enviades, així com la seva confidencialitat. Llegir +

Pressupost cultura participació ciutadanaDurant el procés participatiu de cultura pensat per destinar 15.000€  a projectes proposats per la ciutadania, es van recollir un total de 21 propostes, que el Consell municipal va debatre i votar per triar quines es portaven a terme.

Les  propostes que van resultar escollides i que es realitzaran són les següents:Llegir +

L'associació NEENS ha fet saber a l'Ajuntament que ha presentat una denúncia sobre un possible frau relacionat amb persones que visiten els domicilis venent productes en nom de l'entitat.

L'associació vol posar de manifest que no té cap relació amb aquestes persones ni amb aquesta activitat.  

Neens és una associació  sense ànim de lucre formada per mares i pares de Premià de Mar amb infants amb necessitats educatives especials i específiques,

Ple Municipal novembre 2016Inici a les 19:15 hores.Lloc: Sala d'Actes de la nau 1 de l'antiga Fàbrica del Gas (c/Joan XXIII, 2-8). Retransmissió en directe per Ràdio Premià de Mar 95.2FM.i i per internet a www.radiopremiademar.org.

Ordre del dia

Resum de l'ordre del dia

Carrer GibraltarLa Diputació de Barcelona ha impulsat l’exposició itinerant “Mobilitat urbana, reptes i solucions”, en la qual la reforma del Nucli Antic de Premià de Mar apareix com a exemple de bona pràctica. Concretament, la mostra fa referència a l’experiència del Nucli Antic amb els carrers de plataforma única i la col·locació de jardineres per ajudar a regular el trànsit de vehicles.

Alhora, al web de la xarxa MOBAL, que conté informació sobre mobilitat destinada als responsables municipals, també es fa referència al Nucli Antic de Premià de Mar.Llegir +

Ordenances municipalsFins el 19 de març la ciutadania pot fer aportacions a les noves ordenances municipals referents al Cementiri Municipal i als Clubs Socials de Cànnabis.

D’acord amb la Llei 39/2015 d’1 d’octubre del Procediment administratiu comú de les Administracions públiques, amb l’objectiu de millorar la participació de la ciutadania, amb caràcter previ a l’elaboració dels projectes de les ordenances, es porta a terme una consulta pública. Llegir +

Ajuntament JoveEl projecte B2 LGTBI, que portava per títol “I am (with) LGTB” i té per objectiu “treure la necessitat de sortir de l'armari” ha estat el que ha obtingut més vots, 676 en total. 

El projecte A2 Família, amb el títol “Realment vols això pels teus fills?” centrat en el rebuig envers qualsevol maltractament adultista, ha obtingut 673 vots.Llegir +

Dia Internacional Dones 2017Divendres dia 10 a les 18h es farà a la plaça de l’Ajuntament l’acte institucional per commemorar el Dia Internacional de les Dones, que se celebra cada 8 de març, i que enguany tindrà el lema “Per un Premià de Mar lliure de violències sexuals”.

Durant l'acte es llegirà un manifest i es presentarà la Taula de Gènere, creada fa un any amb l’objectiu de promoure accions i campanyes de sensibilització i rebuig de les violències sexuals i prevenció d’actituds masclistes en els entorns d’oci i festes.Llegir +

Cartell xerrada clàusules terraDilluns, 13 de març, es farà una xerrada informativa oberta a tothom sobre les clàusules terra

Aquestes clàusules, establertes en alguns contractes de préstec hipotecari a interès variable, preveuen que, encara que el tipus d'interès baixi per sota d'un determinat llindar establert per l’entitat bancària, la persona consumidora seguirà abonant el corresponent a aquest límit sense beneficiar-se de la baixa del tipus d’interès de referència, habitualment l'euríbor.

El Tribunal Suprem va dictaminar la nul·litat d’aquestes clàusules per ser “poc transparents i poc comprensibles” i posteriorment el Tribunal de Justícia de la Unió Europea va establir que la banca ha de procedir a la devolució de les quantitats indegudament cobrades amb retroactivitat, és a dir, des de la signatura del contracte. Llegir +

Carrer de la Plaça entre Núria i Riera S'han començat a fer els treballs de senyalització i pintura viària per establir que el tram del carrer de la Plaça comprès entre els carrers Núria i Mercè passi a ser d'un sol sentit (sentit muntanya) i els vehicles puguin aparcar a la banda dreta.

Alhora, el tram del carrer de la Plaça entre els carrers Núria i la Riera, passarà a ser només per a vianants.Llegir +

Sessió participativa març Pla de mobilitatEl proper dissabte dia 4 a les 10h es farà al Centre Cívic una nova sessió oberta a tota la ciutdania sobre el Pla de Mobilitat que s´està elaborant.

Cal recordar que al 2015 es van iniciar els treballs per elaborar un Pla de mobilitat urbana sostenible (PMUS). El primer pas va ser fer una diagnosi sobre els hàbits de mobilitat als carrers de Premià de Mar, que va servir per conèixer els  tipus de desplaçaments dels usuaris de vehicles privats,  bicicletes i transport públic, el nombre de vianants i quina és la seva mobilitat, així com les opcions d'aparcament als diferents barris.

Les conclusions d´aquesta diagnosi es van sotmetre a un procés de participació ciutadana i ara s´ha fet una proposta tècnica de millora de la mobilitat al municipi, tenint en compte les aportacions que va fer la ciutadania. El proper dissabte es debatrà aquesta proposta perquè tothom hi pugui dir la seva.Llegir +

Foto: AMTU

El regidor d´Urbanisme i Obres Públiques, Antoni Subirà, va assistir a la presentació de la T-Mobilitat, que l´Autoritat del Transport Metropolità (ATM) va realitzar en el marc del Mobile World Congress. Durant l´acte, Subirà va poder comprovar com funcionarà el nou sistema de pagament del transport públic mitjançant la tecnologia de xip sense contacte que es posarà en marxa amb la implantació de la T-Mobilitat.Llegir +

Actes Dia de les Dones 2017Amb motiu del Dia internacional de les Dones, que se celebra el 8 de març  com a símbol de la lluita històrica per la igualtat de gènere, des de la regidoria d'Igualtat s'han organitzat els actes següents:

Del 3 al 21 de març
Taula de llibres: Autores i autors per l’equitat de gènere i LGTBI
Biblioteca Municipal Martí Rosselló i LLoveras
Carretera de Vilassar de Dalt, 100

Dissabte, 4 de març a les 12.30 h
Inauguració: Món de dones
amb la participació de 30 artistes plàstics
Exposició del 3 al 12 de març
de dimarts a divendres de 18 a 20 h
dissabtes de 12 a 14 h i de 18 a 20 h
diumenge de 12 a 14 h
Sala Premia Art
Carrer Sant Antoni, 3

Diumenge, 5 de març a les 12 h
Inauguració exposició: Fèmines
Museu de l’Estampació de Premià de Mar
Carrer Joan XXIII, 2-8Llegir +

Gran Via de Lluis CompanysEls treballs que s´han fet aquest mes de febrer a l'asfalt de la Gran Via i al carrer Jacint Verdaguer no són definitius, sinó que s'han fet de manera urgent per tapar diversos desperfectes i forats que podien resultar perillosos per a vehicles i vianants.

Pel que fa a la Gran Via, el pressupost del 2017 inclou un projecte de millora integral per arranjar els serveis entre els carrers de la Plaça i Joan Prim i, alhora, el aquest tram passarà a ser de plataforma única. Llegir +

Imatge: Generalitat de Catalunya
Imatge: Generalitat de Catalunya
L’1 de març l’Ajuntament de Premià de Mar, s’adhereix a la commemoració del Dia mundial per la Zero Discriminació associada a les persones amb VIH/Sida. Aquest any sota el lema Fes-te sentir! es vol recordar que tothom pot contribuir per aconseguir que la societat sigui més justa i igualitària.Llegir +
Comparsa guanyadora. Foto: Esther de Prades.
 Comparsa guanyadora. Foto: Esther de Prades.
La comparsa “Los Crestis” va obtenir el primer premi de la Rua de comparses. El segon premi va ser per a “Planeta Salle” i el tercer per a “La colla de l'hort amb els makus de Vilassar”.

Hi va haver un accèssit per a “L'Odissea d'Ulisses” i el premi a la simpatia va ser per a la comparsa “El corralet”.Llegir +

Servei d'Ocupació

Les empreses o entitats que contractin els joves rebran una subvenció de fins a 655€ mensuals

Aquest programa va adreçat a joves de 18 a 29 anys, aturats i amb estudis mínims d’ESO, CFGM o Batxillerat i els ofereix la possibilitat d’un contracte laboral d’un mínim de sis mesos, formació vinculada la lloc de treball, així com també orientació i acompanyament durant tot el procés. Alhora, també s’adreça a empreses i autònoms, entitats i institucions sense afany de lucre, entitats locals, organitzacions sindicals i associacions empresarials que vulguin contractar aquests joves i beneficiar-se d’una subvenció de fins a 655,20€ mensuals. Llegir +

Cartell Trobarem temps dins del tempsFins el 3 de març la ciutadania pot expressar la seva opinió sobre la reforma horària al portal participa.gencat.cat

El ple d’aquest mes de febrer va aprovar per assentiment una moció presentada pels grups municipals CIU, PSC-CP i ERC-JXP de suport a la iniciativa de la reforma horària. Entre els diversos acords hi ha el de mostrar el suport de l’Ajuntament a la campanya del Govern de la Generalitat “Trobarem el temps dins del temps” així com a les altres campanyes que tingui previst endegar en el marc de la reforma horària i fer difusió entre la ciutadania premianenca perquè a través del portal participa.gencat.cat pugui expressar la seva opinió en relació a la reforma horària.

Llegir +

Ajuntament Jove 2017 1Els projectes tenen un to social i pot votar tota la ciutadania

Ahir va tenir lloc a l’Espai l’Amistat la presentació dels projectes de l’Ajuntament Jove, que en l’edició d’enguany presenta novetats. Aquesta iniciativa fa possible que els alumnes de 4t d’ESO puguin elaborar un o més projectes adreçats a tots els joves del municipi que, en cas de resultar guanyadors, compten amb el suport de l’Ajuntament per portar-se a terme.  VOTA!Llegir +

Setmana mobilitat 2016Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que promou hàbits de mobilitat sostenibles, segurs i saludables, així com visualitzar els canvis possibles en l'ús de l'espai públic, millorar la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació.

Premià de Mar s'ha volgut sumar a la iniciativa i s'han programat diverses activitats:

Dissabte 17:

Gimcana pels comerços del Nucli Antic. Els participants faran un recorregut per diversos comerços del Nucli Antic. L’activitat es farà entre les 11 i les 13h i l’inici del recorregut serà a la Gran Via/carrer de la Plaça (davant el Mercat Municipal). Organitza: AVECA i comerciants del Nucli Antic, amb la col·laboració de l'Ajuntament. 

Diumenge 18:

Pedalada. Inici a les 10.30h des de la plaça dels Països Catalans. 
Llegir +

Si no heu trobat la informació que buscàveu utilitzeu el següent formulari 


Documents trobats: 2107   Llistats: 1 - 10
21-03-2017 ~ Medi Ambient i Salut Pública ~ Medi Ambient ~ Sostenibilitat
14-03-2017 ~ Urbanisme i Espai Públic ~ Estat de les obres a Premià de Mar
14-03-2017 ~ Urbanisme i Espai Públic ~ Estat de les obres a Premià de Mar
10-03-2017 ~ Participació i associacionisme ~ Associacionisme
10-03-2017 ~ Cultura i Festes ~ Participació i associacions
AJUNTAMENT DE PREMIÀ DE MAR
Plaça de l'Ajuntament, 1 - 08330 Premià de Mar
Tel: 93 741 74 00 - Fax: 93 741 74 25

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:
Diputació de Barcelona

^