Ajuntament de Premià de Mar

Govern Obert
 
Debat del Port de Premià de Mar

.

Durant els darrers mesos, s’està avançant en la transformació del Port de Premià de Mar inaugurat l’any 1974. En el darrer trimestre del 2015, l’Ajuntament ha obert un procés de debat públic per tal d’escoltar les propostes i suggeriments de la ciutadania en referència a aquest espai i al seu futur. En concret els temes d'objecte de debat són:

 • Accessos al port:
  • Pas soterrat de vianants al carrer Santiago Rusiñol
  • Pas rodat des de la N-II (rotonda)
 • Usos i activitats que es podrien donar en l’espai públic (urbanització):
  • Zona verda/Passeig marítim
  • Carrers interiors i aparcament
  • Passeig del Contradic
 • Possibles continguts pels dos edificis públics (equipaments).
 • Altres activitats públiques que s’hi podrien fer en el futur.

El paper de l’Ajuntament de Premià de Mar, és limitat en aquest espai del poble on hi conflueixen molts actors. Cal tenir en compte que l’ESTAT és el titular del sòl i cedeix a la GENERALITAT DE CATALUNYA les facultats de decidir sobre l’ús i l’aprofitament. La Generalitat, al seu torn cedeix l’explotació i gestió del port al concessionari, en aquest cas, MARINA PORT PREMIÀ, SL. que encara pot cedir els seus drets a TERCERS (els qui exploten directament les activitats del port).

Les competències de l’AJUNTAMENT són: el planejament urbanístic (competència compartida amb la Generalitat) i la concessió de llicències d’obres i activitats. És per això, que li pertoca aprovar els diferents plans i projectes que permetin el futur desenvolupament del port, juntament amb la Generalitat i l’Estat.

El Pla Especial del port 2010 està aprovat definitivament, ja ha passat tots els tràmits requerits i per tant vol dir que és vigent. Tot i això, s’ha obert un període per revisar algunes qüestions que s’ha considerat que es podien millorar. A més, l’any s’han presentat una Modificació d’aquest Pla Especial i una part del Projecte d’Urbanització que encara estan en tràmit.  

Amb el suport de la iniciativa ciutadana Plataforma cívica Premià Port, l’Ajuntament de Premià de Mar ha signat un pacte amb Marina Port Premià per obrir aquest període de tres mesos per revisar les qüestions que seran objecte del debat. 

.

Menú:
Compartir:Comparteix al FacebookComparteix a menéameComparteix a del.icio.usComparteix a diggGuarda a Yahoo! BookmarksCerca a technoratiCerca a wikioComparteix a FresquiCompartir a Twitter
AJUNTAMENT DE PREMIÀ DE MAR
Plaça de l'Ajuntament, 1 - 08330 Premià de Mar
Tel: 93 741 74 00 - Fax: 93 741 74 25
info@premiademar.cat

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:
Diputació de Barcelona

^