Ajuntament de Premià de Mar

Portada> Participació i associacionisme> Processos de debat públic i consultes
Processos de debat públic i consultes

En els darrers temps s´ha introduït en el debat polític la necessitat d´obrir noves vies que permetin la implicació del conjunt de la ciutadania en els assumptes públics. Aquesta necessitat neix de considerar que democràcia també vol dir deliberació, reflexió i coneixement sobre el que cal fer.

Amb el desig que qui viu el poble participi i entengui les limitacions de l´acció de govern, es creen marcs de debat i de decisió per facilitar aquesta tasca complementària de la ciutadania i de les institucions treballant plegats.

Els processos de participació tenen l´objectiu de planificar les polítiques locals, són processos organitzats que estan orientats a la presa de decisions i que compten amb una sèrie de principis: proximitat, informació, debat, visió estratègica i transversalitat. Els processos participatius poden dirigir-se a temàtiques, col·lectius, territoris o comunitats específiques o globals.

Processos oberts o tancats en els darrers anys:

Ordenances municipalsFins el 19 de març la ciutadania pot fer aportacions a les noves ordenances municipals referents al Cementiri Municipal i als Clubs Socials de Cànnabis.

D’acord amb la Llei 39/2015 d’1 d’octubre del Procediment administratiu comú de les Administracions públiques, amb l’objectiu de millorar la participació de la ciutadania, amb caràcter previ a l’elaboració dels projectes de les ordenances, es porta a terme una consulta pública. Llegir +

Sessió participativa març Pla de mobilitatEl proper dissabte dia 4 a les 10h es farà al Centre Cívic una nova sessió oberta a tota la ciutdania sobre el Pla de Mobilitat que s´està elaborant.

Cal recordar que al 2015 es van iniciar els treballs per elaborar un Pla de mobilitat urbana sostenible (PMUS). El primer pas va ser fer una diagnosi sobre els hàbits de mobilitat als carrers de Premià de Mar, que va servir per conèixer els  tipus de desplaçaments dels usuaris de vehicles privats,  bicicletes i transport públic, el nombre de vianants i quina és la seva mobilitat, així com les opcions d'aparcament als diferents barris.

Les conclusions d´aquesta diagnosi es van sotmetre a un procés de participació ciutadana i ara s´ha fet una proposta tècnica de millora de la mobilitat al municipi, tenint en compte les aportacions que va fer la ciutadania. El proper dissabte es debatrà aquesta proposta perquè tothom hi pugui dir la seva.Llegir +

 
AJUNTAMENT DE PREMIÀ DE MAR
Plaça de l'Ajuntament, 1 - 08330 Premià de Mar
Tel: 93 741 74 00 - Fax: 93 741 74 25
info@premiademar.cat

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:
Diputació de Barcelona

^