Ajuntament de Premià de Mar

Notes de Premsa
Informació publicada el 27 de juliol de 2015
S´incrementa el tractament per reduir les males olors dels contenidors de la brossa

L’Ajuntament demana a la ciutadania que col·labori fent un bon ús dels contenidors

Les altes temperatures pròpies de l’estiu contribueixen a agreujar l’aparició de males olors als contenidors de residus. Amb l’objectiu de reduir aquest problema, a finals de març es va començar a utilitzar un sistema de sanejament i desodorització de l’interior dels contenidors. L’aplicació es fa amb una freqüència periòdica, segons les recomanacions del fabricant del producte: setmanal pels contenidors d’orgànica; quinzenal pels de rebuig i mensual pels d’envasos i vidre. Durant els dies de més calor, però, aquestes freqüències s’han incrementat, especialment als contenidors de residus orgànics.

El sistema utilitzat és un producte enzimàtic-bactèric en pols totalment inocu per a les persones. Els enzims i bacteris d’aquest producte promouen reaccions biològiques dirigides a augmentar el nombre de bacteris positius, que acceleren el procés de biodegradació dels residus i disminueixen notablement la càrrega de bacteris patògens, responsables de les males olors. Els avantatges d’aquest sistema són notables, ja que en 30 dies d’aplicació redueixen entre un 50% i un 85% el nombre de bacteris patògens i en un 89% les males olors.

Col·laboració ciutadana

A banda del tractament, hi ha altres actuacions que ajuden a prevenir l’aparició de males olors, com ara tancar bé les bosses amb restes orgàniques i no deixar  les bosses a fora dels contenidors.  

Compartir:Comparteix al FacebookComparteix a menéameComparteix a del.icio.usComparteix a diggGuarda a Yahoo! BookmarksCerca a technoratiCerca a wikioComparteix a FresquiCompartir a Twitter
AJUNTAMENT DE PREMIÀ DE MAR
Plaça de l'Ajuntament, 1 - 08330 Premià de Mar
Tel: 93 741 74 00 - Fax: 93 741 74 25
info@premiademar.cat

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:
Diputació de Barcelona

^