Neteja viària i gestió de residus

  Recollida de residus del municipi

Durant les anualitats 2023-2024 s'inicien els nous models de recollida de residus de Premià de Mar, per tal de donar compliment a la normativa vigent Llei 7/2022, de 8 d'abril de residus i sòls contaminats per una economia circular, i a les directrius que es marquen des de la UE per tal d'assolir diferents percentatges de recollida des de les anualitats 2025 al 2030, que seran superiors al 60% de reciclatge amb altes penalitzacions cap a aquelles fraccions que no estiguin ben separades.

Cal recordar que Premià de Mar durant l'última anualitat no ha superat el 40% de reciclatge.

Per a la recollida Comercial, el nou model es basa en un porta a porta de 5 fraccions (Orgànica, envasos, paper i cartró, vidre i rebuig) amb pesatge, que permet establir una taxa justa i adequada al volum de producció de residus que cada establiment generi.

Per a la recollida domiciliària s'ubicaran a la via pública contenidors tancats amb identificació d'obertura per a 4 fraccions (Orgànica, envasos, paper i cartró i rebuig)  que permetran bonificar conductes de bon ús als usuaris i usuàries dels contenidors.  

Des del mes de novembre del 2023 els comerços ja resten dins la recollida obligatòria porta a porta. I no poden utilitzar els contenidors de carrer per a la gestió dels residus que generen dins de l'establiment.

La campanya domiciliària s'ha posat en marxa el 29 de gener del 2024 amb l'inici del repartiment de cartes a cada domicili, on s'indica on està el punt d'informació on poden anar a recollir les seves targetes físiques així com  se'ls hi facilitarà les claus d'accés de l'aplicació mòbil que els donarà accés a les dues àrees de contenidors més properes als seus habitatges. 

La previsió és que durant les primeres setmanes del mes de març del 2024, els contenidors tancats amb identificació d'obertura ja restin instal·lats als carrers de la Vila.

Durant aquests mesos d'implantació, els informadors municipals explicaran els nous serveis, com s'obren els contenidors, quin residu va a cada fracció i ajudaran a resoldre qualsevol dubte que tingui la ciutadania envers la recollida de residus, el reciclatge, la normativa i els objectius i les taxes que esdevindran dels nous serveis.

  Recollida domiciliària: contenidors tancats amb identificació d'obertura Els habitatges unifamiliars, plurifamiliars, aparcaments, locals sense activitat i solars podran utilitzaran els contenidors tancats amb identificació d'obertura. 

Es tanquen 4 fraccions: orgànica, envasos, paper i cartró i rebuig.  

El contenidor de vidre queda obert, ja que actualment és la fracció que millor es recicla i menys impropis conté. 

Contenidors

Per què contenidors tancats a Premià de Mar? 

Un gest tan senzill com separar els residus es tradueix directament en la disminució de la contaminació ambiental. També té conseqüències econòmiques positives com l'abaratiment de les despeses de tractament de residus a més de permetre l'establiment d'una taxa justa per a la ciutadania.

Quines millores tenen els nous contenidors? 

Els nous contenidors venen plens d'avantatges: el fet de buidar-se per sota permet que siguin més nets que els models anteriors. A més, són més segurs, ja que estan fets d'acer i compten amb un sensor de temperatura per evitar possibles incendis per vandalisme. Són més compactes i tenen menor alçada, la qual cosa millora, per una banda l'accessibilitat per a tota la ciutadania,  i per l'altre la visibilitat, per tant, la seguretat viària. Els contenidors estan pensats també per a les persones amb diversitat funcional: es poden obrir amb palanca o pedal, i disposen de senyal acústic i de pantalla retroil·luminada per facilitar-ne l'ús a persones amb discapacitat visual o auditiva. D'altra banda, el seu sistema de recollida bilateral permet tenir més opcions d'ubicació als carrers, facilitant la mobilitat a la ciutat.

INICI DE LA CAMPANYA INFORMATIVA 

A partir del dia 29 de gener, es repartiran cartes a tots els domicilis, indicant quin és el punt de recollida de targetes, així com credencials per l'APP i material per a fer ús dels nous contenidors que s'ha assignat al seu  habitatge. 

REPARTIMENT DE TARGETES

Des del dia 6 i fins al dia 29 de febrer, de dimarts a dissabtes i en horari de 9:30 h a 19:30 h podran passar a buscar les targetes per als punts habilitats:

 

QUÈ EM CAL PER RECOLLIR LES TARGETES

Si ets propietari d'un habitatge només cal que et dirigeixis al punt informatiu assignat amb:

DNI/NIF/NIE/CIF i un Rebut de l'IBI o BROSSA del seu immoble

Si sou llogater o hi residiu sense ser-ne propietari

El propietari de l'immoble haurà d'autoritzar  la seva recollida: 

Accedint al web municipal (OVAC) i signant electrònicament els documents de delegació que trobareu a aquest enllaç.

Aquests documents també els podeu descarregar al web municipal (OVAC), signar-los i portar-los físicament a l'Oficina

d'Atenció Ciutadana, al carrer del Nord, 60, de dilluns a divendres de 8.30 h a 14 h i dimarts i dijous de 14 a 18.30 h.

Al cap de 2 dies de la presentació dels  documents al  registre d'entrada, ja podreu recollir la targeta al punt assignat.

PUC FER SERVIR EL MÒBIL PER OBRIR EL CONTENIDOR?

Per obrir els contenidors també et pots descarregar l'APP: Premià Rebonica  

  APP Premià Rebonica

Les credencials d'identificació inicials te les donaran en el punt informatiu amb l'entrega de targetes.

RECOLLIDES COMPLEMENTÀRIES

Per millorar els percentatges de Recollida selectiva i disminuir aquells materials que sovint acaben al contenidor de rebuig,  l'Ajuntament també ha posat en marxa nous serveis per facilitar el reaprofitament i una correcta gestió, així com manté la gestió d'altres que ja s'anaven efectuant. 

CONTENIDORS PER LA RECOLLIDA DE RESIDUS TÈXTILS

Si tens roba, calçat, com plements i tèxtils per a la llar en desús es poden lliurar en els contenidors específics que tindràs ubicats a c/Camp de Mar i Torrent Malet. Recordem també que hi ha un altre punt a l'església Santa Maria.

CONTENIDORS PER LA RECOLLIDA D'OLI

Si tens oli de cuina usat, podràs portar-lo amb una ampolla reutilitzada neta i tancada, preferentment d'envàs no plàstic, als contenidors  que estan situats a la planta baixa del Mercat Municipal de Sant Joan, al c/Camp de Mar i Torrent Malet.

CONTENIDORS PER LA RECOLLIDA DE PILES I ACUMULADORS

Si tens piles o acumuladors les podràs abocar als contenidors destinats a tal efecte, que estaran situats a diferents establiments de la vila.

SERVEI CONCERTAT DE RECOLLIDA DE VOLUMINOSOS

Si tens mobles truca al tel. 606 99 56 70  per tal que et donin dia per passar-los a recollir a peu de carrer a la façana del teu habitatge, sempre que no entorpeixin el pas , si així ja et diran on l'has de deixar.

Recorda que tenim una limitació de pes i volum acceptats per habitatge i per dia de recollida és d'1 m³ o 60 kg de pes.

SERVEI CONCERTAT DE RECOLLIDA D'ELECTRODOMÈSTICS LÍNIA  BLANCA

Si tens electrodomèstics i altres aparells electrònics truca al tel. 606 99 56 70  per tal que et donin dia per passar-los a recollir a peu de carrer a la façana del teu habitatge, sempre que no entorpeixin el pas, si així ja et diran on l'has de deixar. 

Recorda que tenim una limitació de pes i volum acceptats per habitatge i per dia de recollida és d'1 m³ o 60 kg de pes.

SERVEI CONCERTAT DE RECOLLIDA DE PODA I JARDINERIA

Si tens restes vegetals llenyoses procedents de l'esporga, truca al tel. 606 99 56 70  i demana la teva saca reutilitzable d'1 m³, un cop la tinguis plena la passarem a buscar. Recorda que les restes que contingui la saca no poden excedir dels 90 cm de llarg. 

SERVEI DE DEIXALLERIA MÒBIL

La deixalleria mòbil la trobareu els dissabtes cada mes a un barri diferent del municipi.

SERVEI DE DEIXALLERIA FIXA

La deixalleria fixa està ubicada c/Rosa dels Vents, s/n al terme municipal de Premià de Dalt.

Horari d'estiu (1 de Juny – 30 de Setembre)
Dilluns de 9 a 13 h
Dimarts a Dissabte de 9 – 14 h  i de 18 – 21 h
Diumenge de 10 – 14 h

Horari d'hivern (1 d'Octubre – 31 de Maig)
Dilluns de 10 a 14h
Dimarts a Dissabte de 10  – 13 h  i de 15 – 20 h
Diumenge de 10 – 14 h


Recollida porta a porta comercial (RECOM)

Els titulars d'una activitat comercial a Premià de Mar han d'acollir-se a una de les següents opcions: 

  1. PORTA A PORTA DE 5 FRACCIONS ASSIMILABLES A URBANES
  2. GESTIÓ A TRAVÉS D'UNA EMPRESA GESTORA AMB PRE-CONTRACTE DE 5 FRACCIONS ASSIMILABLES A URBANES (amb verificació de l'Ajuntament). 

Tots els comerços disposen d'un servei bàsic de recollida al mateix preu, mitjançant el qual trauran els residus els dies indicats en funció de les fraccions que generin i el volum que produeixin.

Per tal d'adherir-se al servei, caldrà emplenar el formulari 1. PORTA A PORTA COMERCIAL i fer registre d'entrada en aquest Ajuntament.

El servei bàsic i dies per a la recollida, són:

Repopocom

Si pels volums produïts cal demanar més dies de recollida d'alguna fracció, pot fer-se a través del mateix model d'alta.

 Gestió amb una empresa gestora de residusEn cas de no desitjar acollir-se al Porta a Porta municipal i preferir transportar i tractar els residus amb una empresa de gestió donada d'alta a l'Agència Catalana de Residus, cal omplir el formulari 2 i adjuntar el precontracte. 

 FAQs - Preguntes freqüents

FAQs - Preguntes freqüents Recollida porta a porta COMERCIAL

FAQs - Preguntes freqüents Recollida porta a porta COMERCIAL

Fitxer: FAQs__RECOLLIDA_DE_RESIDUS_MUNICIPALS.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 13
Mida: 1.37 MB


Logos recom

Informació i notícies:
 
 
Punts de recollida de les targetes
Fins al 29 de febrer, estaran en funcionament els 3 punts on la ciutadania podrà passar a recollir les targetes i les claus d'accés per a l'APP per fer ús dels nous contenidors que arribaran als carrers el mes de març.Més informació...
Deixalleria Mòbil
01.03.2024
Gran Via - Av. Roma (àrea de càrrega i descàrrega, banda mar)Més informació...
Comerç de Premià de Mar
Dijous vinent, 19 d'octubre, començarà la campanya informativa sobre el nou sistema de recollida de residus per a activitats i comerços de Premià de Mar.Més informació...
Contenidors intel·ligents
El ple de febrer va aprovar l'adjudicació del contracte de neteja viària, neteja de platges i recollida de residus, que comportarà per a l'Ajuntament un increment anual en 1 milió d'Euros.Més informació...
Recollida mobles vells

La recollida a domicili de mobles vells o voluminosos es fa els divendres, prèvia trucada al telèfon 606 99 56 70 (en horari de 8:30 a 13:00)Més informació...

 
^