La Generalitat anuncia que al maig s'iniciaran les obres de millora de l´accessibilitat a l'estació de Premià de Mar
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Notes de Premsa
28 MARÇ 2015

El Departament de Territori i Sostenibilitat, l’Ajuntament de Premià de Mar i Adif acorden realitzar actuacions dins de l’estació i també a l’espai públic per facilitar l’accés directe al vestíbul i millorar la mobilitat dels usuaris dins de la mateixa estació

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat avui a Premià de Mar, acompanyat de l’alcalde Miquel Buch i de portaveus dels grups municipals, la millora de l’accessibilitat a l’estació de tren del municipi. L’actuació, que costarà uns 213.000 euros, consistirà en millores tant a l’interior de l’estació com a l’espai públic per facilitar l’accés directe al vestíbul i millorar la mobilitat dels usuaris dins de la mateixa estació.

Cal recordar que el proppassat 13 de febrer el conseller Vila va fer una visita  a l’estació acompanyat de l’alcalde i dels grups municipals. Pocs dies després es va fer una reunió en la qual van participar l’alcalde, la Generalitat, i representants d’Adif i RENFE. Aquesta mateixa setmana hi va haver una segona reunió per seguir  l’evolució de les propostes,  arran de la qual la Generalitat, l ’Ajuntament de Premià de Mar i Adif van acordar la realització d’aquestes obres, que es duran a terme a partir del mes de maig.

Les actuacions dins de l’estació consistiran en l’ampliació del vestíbul, la reconfiguració de la barrera de validació i la reubicació de les portes d’accés al vestíbul i a l’ascensor. D’aquesta manera, l’itinerari d’accés al pas inferior que porta a l’andana sentit Mataró es farà amb un encaminament directe des del mateix vestíbul. Aquestes millores tenen un cost estimat de 113.000 euros.

Ja fora de l’estació, es farà una escala de sortida des del pas inferior, que uneix el nucli urbà i la platja, la qual donarà accés directe a la porta del vestíbul de l’estació.També s’ampliarà la vorera. L’actuació tindrà un cost estimat de 100.000 euros.

Mentrestant, Renfe està executant actuacions de millora de la coberta, que estava rovellada i en mal estat amb degoters, i impulsarà properament un projecte de substitució dels ascensors i protecció davant de l’entrada d’aigua de mar.

Visita conseller estació

Conseller Vila

Millores estació

^