Ajuntament de Premià de Mar

Notes de Premsa
Informació publicada el 2 de setembre de 2014
El web municipal de Premià de Mar aconsegueix arribar al 100% de transparència segons la UAB

El Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la UAB ha atorgat al web de l'Ajuntament de Premià de Mar una puntuació del 100% en l´anàlisi  sobre la transparència i les pràctiques comunicatives que ofereixen els webs municipals. L´anàlisi té com a punt de partida el Mapa Infoparticip@, a través del qual es fa una avaluació dels recursos que ofereixen els ajuntaments als seus webs per informar els ciutadans.

A mitjans del 2012 el web premianenc havia obtingut una puntuació del 66% i des d´aleshores s´ha fet un esforç important per poder arribar a l´actual 100%. En aquest sentit, cal destacar que el passat mes de març  Premià de Mar va ser un dels 36 ajuntaments catalans que va obtenir el Segell Infoparticipa,  un distintiu a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local creat pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB basat en els resultats d'avaluar aquests webs.

L'anàlisi dels webs per part de la UAB té en compte qüestions com ara la informació sobre els representants polítics i la seva tasca, les ordenances municipals, els plens municipals i els acords, els plans urbanístics, els pressupostos, etc. S´hi tenen en compte actuacions que són obligatòries, d´acord amb la legislació vigent i altres que no són obligatòries però que es consideren necessàries perquè les ciutadanes i els ciutadans puguin conèixer i valorar l´acció dels representants polítics municipals.

Mapa bones pràctiques

Compartir:Comparteix al FacebookComparteix a menéameComparteix a del.icio.usComparteix a diggGuarda a Yahoo! BookmarksCerca a technoratiCerca a wikioComparteix a FresquiCompartir a Twitter
AJUNTAMENT DE PREMIÀ DE MAR
Plaça de l'Ajuntament, 1 - 08330 Premià de Mar
Tel: 93 741 74 00 - Fax: 93 741 74 25
info@premiademar.cat

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:
Diputació de Barcelona

^