L'Ajuntament recorda la importància de l'estalvi energètic
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
02 JUNY 2014

Coincidint amb la celebració del Dia Internacional del Medi Ambient i de la Setmana de l'Energia es portaran a terme diverses accions informatives i lúdiques

Les properes setmanes coincideixen les commemoracions del  Dia Internacional del Medi Ambient (5 de juny) i la Setmana de l'Energia Sostenible Europea  (del 23 al 29 de juny). Per aquest motiu, l'Ajuntament, en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i l'Institut Català de l'Energia desenvoluparà una sèrie d'activitats amb l'objectiu de sensibilitzar la ciutadania i difondre informació sobre la importància de l'eficiència i l'estalvi energètic.

El dissabte 14 de juny, de 10 a 12h s'instal·larà a la Plaça de la Sardana l'inflable Saltem amb energia, un recurs lúdic adreçat a nens i nenes de 3 a 12 anys pensat per fomentar l'estalvi energètic i les energies renovables.

D'altra banda, el 30 de juny, de 18 a 20:30h, els nenes i nenes de 3 a 8 anys podran conèixer, a través del joc L'energia en un dia, quines són les seves activitats quotidianes que requereixen despesa energètica i quines altres opcions hi ha.

Paral·lelament, es repartirà el díptic Saps com estalviar energia? que inclou diversos consells per estalviar energia elèctrica a casa, un qüestionari sobre l'electricitat que consumim i informació sobre els avantatges de l'estalvi elèctric.

La campanya comptarà amb la col·laboració de Ràdio Premià de Mar.

La Setmana de l'Energia és una campanya creada per una iniciativa col·lectiva, realitzada conjuntament amb diferents empreses i entitats, que té l'objectiu de conscienciar a la societat sobre la importància de l'estalvi i l'eficiència energètica per poder avançar cap a un escenari de consum energètic responsable i que permeti complir amb els objectius marcats per la Unió Europea. Més d'un centenar d'ens locals, entre les quals hi ha l'Ajuntament de Premià de Mar, hi estan adherits i faran activitats informatives o lúdiques relacionades amb aquest tema.

Cal recordar que al 2010 el Ple municipal va aprovar l'adhesió de l'Ajuntament al Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses contra el canvi climàtic, una iniciativa de la Unió Europea com a mecanisme de participació de la ciutadania en la lluita contra l'escalfament de la Terra.

Falca de Radio Premià de Mar

Calcula les teves emissions de CO2

Consells per estalviar energia electrica a casa 1

Consells per estalviar energia electrica a casa 2

Consells per estalviar energia electrica a casa 3

Consells per estalviar energia electrica a casa 4

^