Ajuntament de Premià de Mar

Notes de Premsa
Informació publicada el 20 de gener de 2014
Dimecres, dia 22, eleccions al Consell d'infants

El proper dia 22 de gener de 2014 se celebraran les eleccions del Consell d´Infants a les escoles d'educació primària de Premià de Mar, d´on sortiran escollits els consellers i conselleres que representaran als nens i nenes de cadascuna de les escoles del municipi al Consell d´Infants. Els consellers seran els encarregats d'elevar propostes als Plenaris del Consell d'Infants.

El Consell d´Infants és un nou òrgan de participació que permetrà que els nois i noies es puguin expressar, donar la seva opinió i contribuir a cercar solucions sobre aquells aspectes que formen part de la seva vida quotidiana i de l´entorn on viuen.

El Consell d´Infants estarà format per representants de totes les escoles del municipi i infants de 5è i 6è de primària, que treballaran durant dos cursos en un projecte comú. També en formaran part, per part de l´Ajuntament, un representant i dos dinamitzadors.

El Consell tindrà el seu propi plenari, que es reunirà un cop al mes i que, entre d´altres funcions, s´encarregarà d´establir les normes internes de funcionament de l´òrgan; recollir les necessitats i demandes que fan els infants des de les escoles i proposar iniciatives a l´Ajuntament; promoure projectes per al desenvolupament que siguin d´interès especial; i debatre temes proposats per les escoles o per l´Ajuntament.

L'objectiu del projecte és educar els infants en el joc democràtic i en els valors en què es fonamenta, com ara respecte, solidaritat, tolerància, igualtat de gènere o acceptació de la diversitat. Alhora, es fa un pas endavant per augmentar les competències dels infants a l´hora d´assolir més compromís i responsabilitat amb el seu municipi, ja que a través d'aquest consell es vol aconseguir  que els infants visquin a Premià de Mar sent-ne part activa, desenvolupant la capacitat crítica i fent sentir la seva veu.

Compartir:Comparteix al FacebookComparteix a menéameComparteix a del.icio.usComparteix a diggGuarda a Yahoo! BookmarksCerca a technoratiCerca a wikioComparteix a FresquiCompartir a Twitter
AJUNTAMENT DE PREMIÀ DE MAR
Plaça de l'Ajuntament, 1 - 08330 Premià de Mar
Tel: 93 741 74 00 - Fax: 93 741 74 25
info@premiademar.cat

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:
Diputació de Barcelona

^