Notes de Premsa
Can Sanpere: l'Ajuntament desestima la reclamació de JOSEL SL de 4,2M€ en concepte de danys i perjudicis
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
02 ABRIL 2013

Aquest matí l'Ajuntament de Premià de Mar ha comunicat per via administrativa a l'empresa JOSEL SL que desestima la seva reclamació de 4.211.971€ en concepte de responsabilitat patrimonial pels danys i perjudicis causats per la denegació inicial de les llicències d'activitat i d'obres majors a Can Sanpere.

L'agost del 2005 l'entitat JOSEL,S.L, titular dels terrenys inclosos dins de l´àmbit de Can Sanpere, va sol·licitar unes llicències municipals per a la construcció i obertura d'una activitat de serveis informàtics a la Gran Via de Lluis Companys núm. 114-128. En aquells moments encara era vigent el Pla General d'Ordenació Urbana de 1990, que qualificava aquest àmbit com a sòl industrial, tot i que s'estava ultimant el nou pla, segons el qual Can Sanpere es destinava a espai lliure(zona verda) i equipaments.

L'Ajuntament va denegar les llicències per considerar que no s'ajustaven al pla general aleshores vigent (el de 1990), ja que es tractava d'una activitat d'excessiva envergadura per a un nucli antic tan consolidat com el de Premià de Mar. JOSEL,SL va impugnar aquestes denegacions davant dels tribunals contenciosos-administratius i després d'un llarg camí judicial, a finals de juliol de 2011  es va dictar sentència al seu favor, en la qual es reconeixia a l'empresa el dret a obtenir les llicències sol·licitades l'any 2005.

Finalment, per requeriment judicial es va ordenar a l'Ajuntament l'execució forçosa de la sentència referida i, per tant, l'atorgament de les llicències.

El termini per a l'enderroc de Can Sanpere que establia la llicència finalitzava ara, i per aquest motiu a finals de la setmana passada JOSEL SL va comunicar a  l'Ajuntament que avui 2 d'abril començaria els treballs d'enderrocament.

Els representats de tots els grups municipals han manifestat una posició unànime per defensar que Can Sanpere sigui un espai de propietat pública destinat a espai lliure (zona verda) i equipaments i  l'Ajuntament ha anunciat que destinarà tots els esforços a continuar lluitant judicialment perquè els premianencs puguin gaudir d'un espai públic al centre del poble.

^