Notes de Premsa
El Reglament de Govern Obert i Participació Ciutadana, molt avançat
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
20 FEBRER 2013

El reglament anirà acompanyat d'una guia d’ús  per donar a conèixer els seus continguts i objectius 

L'Ajuntament ja disposa del primer esborrany del Reglament de Govern Obert i Participació Ciutadana, que vol millorar i fer més eficient la relació entre la ciutadania i l'Ajuntament aplicant eines de transparència i participació perquè els premianencs puguin incidir ens els afers públics i d'interès general del municipi. Així ho ha anunciat l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, durant el ple ordinari de febrer celebrat aquest vespre. 

El document, en el qual es va començar a treballar fa prop d'un any, ha estat elaborat per la regidoria de Participació Ciutadana amb el suport de l'equip d'Eidos Dinamització Social, empresa especialitzada en temes de participació, i recull les aportacions de tots els grups polítics amb representació al consistori i de les persones que van assistir als debats que es van fer els passats mesos d'octubre i novembre.

El procés també ha comptat amb la col·laboració de l'anomenat "grup motor", un grup de premianencs que va ser escollit buscant la màxima pluralitat i diversitat, que a banda d'haver fet aportacions que són recollides al document, també intervindrà en el procés d'elaboració de la Guia Fàcil que acompanyarà el reglament. Aquesta guia està pensada per acostar el ciutadà als continguts i objectius del reglament. 

La setmana vinent, l'esborrany del document es presentarà als portaveus de tots els grups municipals i al grup motor, i el mes de març es portarà a aprovació del ple municipal. 

D'altra banda, amb l'objectiu de fomentar la màxima transparència dins l'Ajuntament de Premià de Mar, Miquel Buch també ha anunciat la proposta de l'equip de govern (CiU + PSC) que l'alcalde i tots els regidors presentin anualment la declaració de la renda mitjançant un certificat de la secretària i/o interventor de l'Ajuntament

^