Premià de Mar se suma a la commemoració del Dia Mundial de la SIDA
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
01 DESEMBRE 2009

El proper ple aprovarà una moció de tots els grups municipals sobre aquesta commemoració

Durant el dia d'avui, amb motiu de la celebració del Dia Mundial de la Sida, les regidories de Medi Ambient i Salut Pública, amb la col·laboració del Centre d'Atenció Primària i la Creu Roja de Premià de Mar, instal.larà  dos punts d'informació sobre la malaltia i les mesures de prevenció.

Una carpa estarà ubicada a la Gran Via de Lluís Companys, davant de la plaça del Països Catalans de 9:00 a 13:00h.

L'altre punt d'informació estarà al mateix ambulatori, d'11:00 a 14:00h i de 16:30 a 20:00h.

D'altra banda, el proper ple aprovarà la següent moció de tots els grups municipals sobre el Dia Mundial de la SIDA:


Fa 21 anys l'Organització Mundial de la Salut (OMS), va establir el dia 1 de desembre com a el Dia Mundial de la Sida, per sensibilitzar i implicar la ciutadania en general i la seva societat civil en la lluita contra la sida i la infecció pel virus VIH.

Els avenços terapèutics i farmacològics han estat molt importants per al control de la malaltia. Malgrat això, aquesta és una situació que no s'ha produït amb la mateixa extensió a tots els països afectats, on especialment l´Àfrica continua essent el continent on el drama humà de la sida continua fent estralls com en altres països poc desenvolupats.

Malgrat aquests avenços, la infecció pel virus  VIH es continua estenent, de manera que el nombre de població amb seroestatus VIH+ augmenta any rere any a Catalunya, com arreu del món.

Davant la propera commemoració del vint-i-dosè Dia Mundial de la Sida, tots els grups municipals representats al Ple de l'ajuntament de Premià de Mar, emeten al següent comunicat:

- Se suma a la commemoració d'aquesta diada de sensibilització ciutadana, i promourà la presència publica en edificis públics i entitats, i entre la població, el símbol del llaç vermell.

- Manifesta el seu suport a les persones i famílies afectades.

- Demana incrementar l'esforç i recursos per a la prevenció de la infecció pel virus HIV.

- Demana estendre l'accés a les proves de diagnòstic precoç de la infecció (tests de prova ràpida) com a mesura per minvar la propagació de la infecció per desconeixement del seroestatus i per afavorir l'inici idoni del tractament. en les persones afectades.

- En aquest sentit, col•laborar amb entitats, associacions, centres públics i privats del municipi i comarca.

- Reclamar mesures adreçades especialment als col•lectius específics en augment pel que fa al VIH/sida en els darrers anys, com també col•lectius especialment vulnerables com els provinents de la immigració.

- Demana també als centres educatius del municipi que s'adhereixin i tractin expressament aquell dia la problemàtica de la sida a Catalunya i al món.

- Solidaritzar-se amb aquells països subdesenvolupats on aquesta malaltia representa també una pandèmia real i demanar als països desenvolupats que incrementin els seus ajuts en matèria de cooperació per fer-hi front.

- Finalment, també demana la solidaritat de tothom amb les persones i famílies afectades, tant des d'una perspectiva de salut com també per a la superació de tota discriminació social, econòmica o laboral.

^