Un nou personatge femení, novetat destacada de la cavalcada de Reis 2024
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
28 DESEMBRE 2023

"Bellamar", la fada de la Llum que viu a la costa premianenca i que fa de guia als pescadors, és el nou personatge femení que se sumarà a l'imaginari de Reis de Premià de Mar a partir de La Cavalcada de 2024. El 5 de gener, la fada arribarà al port de la ciutat acompanyant als Reis de l'Orient i tindrà protagonisme a la cavalcada amb una carrossa pròpia.

La presència d'aquesta nova fada de la llum és la novetat més destacada dels actes que envolten la Cavalcada de Reis 2024. Per la seva part, una activitat ja existent de l'any passat, que enguany es veu ampliada, és l'Estació de Cartes, que gestionaran el grup de teatre La Caixa dels Trons i comptarà també amb els Simplement Diables. Tindrà lloc a l'Escola La Lió els dies 2 i 3 de gener en horari de 17 a 20 h. En l'Estació de Cartes els infants de la ciutat i les seves famílies tindran ocasió de veure treballar els ajudants dels Reis amb les cartes que vagin rebent. També podran fer tallers de cartes per als Reis, fanalets i carboneres amb entrada lliure.

En el mateix recinte de La Lió hi haurà activitats infantils amb circuit de ponts, habilitats infantils, tirolines, entre altres. En aquest cas, l'accés serà gratuït, però caldrà aportar un tiquet de compra de qualsevol establiment comercial o de serveis de Premià de Mar.

Una cavalcada inclusiva

A banda d'aquestes novetats, i pel que fa a la Cavalcada, el divendres 5 de gener els Reis de l'Orient, acompanyats per Bellamar, arribaran al Port a les 16.30 h on tindran una primera rebuda amb cançons de Nadal. A les 17.15 h es farà la rebuda a l'antiga Casa de la Vila de la plaça de l'Ajuntament, i a les 18.30 h començarà la cavalcada des del tram del carrer de la Mercè comprès entre Joan Prim i Elisenda de Montcada. A partir d'aquí, el seguici reial seguirà pels carrers de la Plaça, d'Enric Granados, Riera de Premià i Gran Via de Lluís Companys fins a arribar a la plaça dels Països Catalans on, des de les 19 h els esperarà el Pessebre vinent de Kampikipugui. La cavalcada comptarà amb la participació de De Bòlit!, La Caixa del Trons, Patronat Teatre, Danzas Populares Arco Iris, dels agrupaments escoltes Amon-ra i La Traca i de l'Esplai Parroquial de Premià de Mar, i Oasis 4x4.

En el recorregut s'han pres mesures perquè la cavalcada sigui inclusiva per tal que tots els infants puguin gaudir-la. En aquest sentit, com ja s'ha fet els darrers anys, hi haurà una zona sense sorolls ni llums estridents a l'inici de la cavalcada. D'altra banda, hi haurà espais accessibles al port, a l'Ajuntament antic i a la cruïlla dels carrers d'Enric Granados i de Marina, on hi haurà una zona reservada a persones amb mobilitat reduïda. Aquests espais estaran senyalitzats, però no delimitats amb tanques. A banda, a més del tram de baixos estímuls a l'inici de recorregut, hi haurà espais de calma a dins l'antic Ajuntament, durant el discurs dels reis a la plaça, i a Can Salamó durant tota la cavalcada.

Finalment, i també com a novetat i atenent a motius de seguretat, enguany els caramels només es llençaran des del trenet, que s'ubicarà al final del tot de la cavalcada.

Recorregut Cavalcada de Reis 2024

^