Ajuntament de Premià de Mar

Notes de Premsa
Informació publicada el 9 d'octubre de 2017
La Plaça Salvador Moragas, finalitzada

Ja s'ha obert al públic la nova plaça enjardinada Salvador Moragas, ubicada a continuació de l'antiga Fàbrica del Gas, entre el carrer Joan XXIII i la Gran Via. La nova plaça compta amb una zona verda, formada per diferents parterres naturalitzats amb dunes i rocs separats per camins de sauló i il·luminats per fanals d'alta eficiència energètica. Aquesta zona representa els diferents hàbitats de la serralada de la Marina (pineda de pi pinyer, pineda de pi blanc, sureda amb sotabosc de brolla, bosc mixt d'alzina i pi, alzinar, roureda amb alzines, franja confluent de bosc i conreus...). Els parterres compten amb un sistema de reg per aspersió telegestionat.

Completen la plaça diversos bancs de fusta sostenible, una font i una petita bassa amb plantes aquàtiques. Als arbres s´hi han posat nius per fomentar les aus autòctones. A banda, la plaça també té un espai funcional amb una pèrgola de fusta i una àrea de jocs infantils. També s'hi han col·locat dues taules de ping-pong, bancs, papereres i un taulell informatiu.

La nova plaça s'ha fet tenint en compte les aportacions de la ciutadania, ja que prèviament es va fer un procés de participació ciutadana. Cal recordar que en una primera fase de les obres es va fer la part soterrada de la plaça, a on s'hi va construir un equipament municipal que serveix  de magatzem per a la brigada d´obres, la brigada de jardineria i el servei de cultura.

La plaça es va obrir al públic dissabte dia 14, amb una explicació tècnica per als veïns que van participar al procés de participació ciutadana. Hi van assistir diversos regidors, entre els quals la regidora de Medi Ambient, Olga Safont, i el regidor d'Urbanisme, Antoni Subirà.

Plaça Salvador Moragas

Salvador Moragas parc infantil

Salvador Moragas explicació veïns

Salvador Moragas

Salvador Moragas zona jocs

Compartir:Comparteix al FacebookComparteix a menéameComparteix a del.icio.usComparteix a diggGuarda a Yahoo! BookmarksCerca a technoratiCerca a wikioComparteix a FresquiCompartir a Twitter
AJUNTAMENT DE PREMIÀ DE MAR
Plaça de l'Ajuntament, 1 - 08330 Premià de Mar
Tel: 93 741 74 00 - Fax: 93 741 74 25
info@premiademar.cat

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:
Diputació de Barcelona

^