Ajuntament de Premià de Mar

Notes de Premsa
Informació publicada el 17 de juliol de 2017
Tractament a l'arbrat per prevenir la plaga del Tigre del plàtan

Aquesta setmana es començarà a aplicar als plataners un tractament biològic basat en sabó potàssic per controlar la població de l’anomenat Tigre del plàtan (Corythuca ciliata Say). Es tracta d’una acció preventiva per evitar que la seva presència augmenti i pugui acabar provocant una possible plaga.  

Aquest insecte durant l’hivern habita l’escorça dels arbres i en temps de màxima expansió pot provocar la caiguda prematura de les fulles i posteriorment entrar als habitatges. Tot i que no transmet malalties a les persones provoca diverses molèsties, ja que sol instal·lar-se a les parets i a les cortines, especialment si són d’un color clar.

La poda sostenible i els tractaments biològics que s’han estat aplicant a Premià de Mar els darrers anys fan que els arbres tingui més defenses i puguin lluitar més fàcilment contra aquest tipus de plagues. Tot i així, la manca de pluja i les elevades temperatures de les darreres setmanes han provocat una presència més gran del que és habitual del Tigre del plàtan i per aquest motiu s’ha decidit actuar com a mesura preventiva.

El tractament amb sabó potàssic s’aplicarà durant les nits i no té cap efecte nociu per a les persones ni per als animals.

Plataners del carrer de la Plaça

Compartir:Comparteix al FacebookComparteix a menéameComparteix a del.icio.usComparteix a diggGuarda a Yahoo! BookmarksCerca a technoratiCerca a wikioComparteix a FresquiCompartir a Twitter
AJUNTAMENT DE PREMIÀ DE MAR
Plaça de l'Ajuntament, 1 - 08330 Premià de Mar
Tel: 93 741 74 00 - Fax: 93 741 74 25
info@premiademar.cat

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:
Diputació de Barcelona

^