El primer corredor biol˛gic de PremiÓ de Mar, en marxa
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electr˛nic
Imprimir
Notes de Premsa
10 MARă 2016

La regidoria de Medi Ambient ha comenšat els treballs per a la creaciˇ del que serÓ el primer corredor biol˛gic de PremiÓ de Mar. El projecte,  pioner a la comarca, farÓ possible que el municipi pugui gaudir d┤un circuit format per zones verdes naturalitzades i petits ecosistemes que enllašarÓ diverses places i carrers.

Els primers treballs han comenšat a la plaša de l┤Ajuntament i els carrers que l┤envolten i un cop finalitzats avanšaran cap a la plaša dels Pa´sos Catalans i la pineda de la plaša de l┤Esperanto, de manera que el corredor anirÓ creixent.  

Al llarg del corredor s┤hi crearan jardins naturals adaptats al canvi climÓtic pensats per afavorir la biodiversitat, de manera que les places actuaran com a pulmons i els carrers dels voltants com a vies de connexiˇ. En aquest sentit, en comptes de flor de temporada, que necessita molta aigua, s┤hi plantaran plantes amb diferents Ŕpoques de floraciˇ al llarg de l┤any. Alhora, es crearan petits ecosistemes amb caixes de nius d┤ocells (mallerengues, pit roig, rats penats, orenetes...) i insectes com ara la marieta, que tÚ una funciˇ important en l┤equilibri de malalties i parÓsits de les plantes. Cada un dels pulmons comptarÓ amb un panell amb informaciˇ i descripciˇ de l┤ecosistema.

L┤objectiu d┤aquesta iniciativa Ús la naturalitzaciˇ de les zones verdes, sense oblidar els beneficis que aquests corredors poden tenir de cara a l┤educaciˇ en matŔria ambiental i la salut p˙blica.

La primera fase d┤aquest primer corredor biol˛gic es preveu que finalitzarÓ abans d┤un any.

Corredor biol˛gic 1

Corredor biol˛gic 2

Corredor biol˛gic 3

Corredor biol˛gic 4

^