Premià de Mar serà un municipi cardioprotegit
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
17 FEBRER 2016

El ple de gener va aprovar per assentiment una moció presentada pel grup municipal d'ERC-JxP per a la implementació d'espais cardioprotegits amb desfibril·ladors externs automàtics (DEA) per tal d'instal·lar aquests aparells als edificis municipals.

El text aprovat amb el suport de tots els grups municipals contempla els següents acords: 

1. Que l'Ajuntament de Premià de Mar estudiï la ubicació d'equips de desfibril·ladors externs automàtics en equipaments i espais municipals.

2. Dotar dels equips de desfibril·ladors necessaris, això és, als equipaments esportius municipals, altres equipaments que puguin ser estratègics per a aquesta missió i en aquells llocs públics on treballen o transiten un gran nombre de persones. Principalment, cal tenir en compte la zona esportiva i d'altres on es fa esforç físic, centres escolars i instal·lacions de caire divers, convertint Premià de Mar en un “municipi càrdioprotegit”.

3. Impulsar l'adquisició de dotacions d'equips DEA mitjançant els recursos propis i ajuts d'administracions públiques supramunicipals establint com a prioritat l'adquisició d'un DEA per a cada vehicle policial i un per a les dependències municipals.

4. Promoure la formació acreditada, així com cursos de primers auxilis, per actuar correctament davant una aturada cardiorrespiratòria o altres accidents a les entitats esportives i entre el personal que presta servei en aquestes dependències per a la
utilització d'aquests aparells DEA i totes les que manifestin el seu interès.

5. Aprofitar els espais de natura, educatius, lleure i esport, per tal d'establir-los com a referent d'un potencial de suport als hàbits saludables i que serveixin de promoció del municipi.

6. Que l'Ajuntament de Premià de Mar comunicar l'acord de Ple a la Corporació de Salut del Maresme, a la Diputació de Barcelona, organismes competents i a les entitats usuàries de les instal·lacions municipals, així com informar a la població a través dels
mitjans de comunicació de l'Ajuntament de Premià de Mar.

Actualment hi ha un desfibril·lador al Pavelló Municipal d'Esports i un altre al camp de futbol, i properament s'instal·larà un tercer aparell al Pavelló Voramar.

^