Ajuntament de Premià de Mar

Notes de Premsa
Últimes notes de premsa

Ple Municipal novembre 2016Inici a les 19:15 hores.Lloc: Sala d'Actes de la nau 1 de l'antiga Fàbrica del Gas (c/Joan XXIII, 2-8). Retransmissió en directe per Ràdio Premià de Mar 95.2FM.i i per internet a www.radiopremiademar.org.

Ordre del dia

Resum de l'ordre del dia

Canvi sentit Pg Circumval·lació i Milà i FontanalsA partir del proper dilluns 24 d’abril, el tram del passeig de Circumval·lació entre els carrers Milà i Fontanals i Narcís Monturiol  i el tram del carrer Milà i Fontals entre el passeig de Circumval·lació i el carrer Abat Oliba canviaran de sentit de circulació dels vehicles.

El motiu d’aquest canvi és facilitar les tasques del camió de recollida dels contenidors de la brossa. 

Lliurament segell infoparticipa 2016El web de l'Ajuntament de Premià de Mar ha obtingut per 4a vegada el Segell Infoparticipa, que atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB i per 3r any consecutiu ho ha fet amb la màxima puntuació, ja que ha complert el 100% dels indicadors.


El segell Infoparticipa, del qual ja se n'han fet 4 edicions (2013, 2014, 2015 i 2016), és un projecte desenvolupat pel LPCCP que distingeix la transparència dels webs d'ajuntaments, consells comarcals, i enguany també de les diputacions. Llegir +

Cartell Sant JordiDiumenge la plaça de l’Ajuntament acollirà la tradicional Fira de llibres i roses. Es tracta de l’activitat central del programa de Sant Jordi, a la qual cal sumar-hi que des de fa dies als equipaments municipals i als carrers s'hi poden llegir diversos fragments de poemes.

Alhora, dissabte a la tarda es farà una nova edició de l’”Apropa’t als teatres”, que en aquesta ocasió se centrarà en el circ, coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Circ, i inclourà un espectacle dedicat als llibres.

Finalment,  fruit de les propostes recollides durant el procés participatiu de Cultura, s’ha editat un recull de poesia catalana de tots els temps. Els llibres són gratuïts i es poden trobar als equipaments municipals.

La portada del llibre "Va de Versos" i  el cartell de Sant Jordi són obra de l’artista premianenc Pol Peiró.

Les activitats de Sant Jordi previstes pels propers dies són les següents:Llegir +

Urna Comprar a Premià és de pel·lículaAquest mes d’abril s’ha engegat de nou la campanya  “Comprar a Premià és de pel·lícula”, a través de la qual des dels establiments comercials se sortejaran entrades per anar de franc al cinema. 

Els comerços que formen part dels Comerços Associats de Premià (CAP) disposen d’unes urnes perquè els consumidors hi dipositin les butlletes per participar  en un sorteig mensual de 4 vals, cada un d’ells amb 4 entrades, per anar al cinema sense cap cost.

El sorteig serà públic i es farà cada darrer divendres de mes al Centre Cívic.Llegir +

Punt AcollidaA finals d’abril començarà un nou curs per a persones nouvingudes pensat per facilitar tota la informació necessària per entrar i desenvolupar-se dins l’àmbit laboral. Els temes que es tractaran seran la normativa sociolaboral, els drets i deures laborals i el sistema de contractació, informació sindical i el mercat de treball i la recerca d’ocupació.

Aquest curs està és gratuït i té una durada de 16 hores, que es faran els dimarts i dijous des del 25 d’abril fins al 18 de maig, de 18 a 20h.  
Llegir +

Torrent Amell 1La Regidoria de Medi Ambient ha sol·licitat a la Direcció General de Ports de la Generalitat un estudi amb les solucions més adequades per facilitar la sortida a mar del  torrent Amell, que es veu afectat  per l’acumulació de sorres en la seva sortida i provoca estancaments amb risc de salubritat. La voluntat és trobar una solució sostenible amb el mínim impacte ambiental i sense afectació del fons marí. 


Llegir +

Curs de formació per a persones aturadesA partir del 24 d’abril comença el curs adreçat a persones aturades “No et quedis penjat”. Aquest curs pretén  millorar les competències professionals en la utilització dels nous canals de comunicació per al desenvolupament professional i com a suport en la recerca de feina. Durant les sessions es treballa el correu electrònic, l’ús de les xarxes socials  i els portals específics, tot plegat orientat a la recerca de feina.

Llegir +

Va de versosDes de fa uns dies, diversos equipaments municipals i carrers mostren fragments de poemes. La iniciativa, anomenada "Va de versos", ha estat impulsada des de la regidoria de Cultura i consisteix en la visualització de diversos fragments de poemes als carrers, places i equipaments amb l’objectiu d’ acostar la poesia a la ciutadania.

A banda, fruit de les propostes recollides durant el procés participatiu de Cultura, s’ha editat una publicació amb un recull de poesia catalana de tots els temps. Es tracta d’una selecció de poemes d’autors que van des del segle XII fins a l’actualitat. Llegir +

Obertura Gran ViaLes obres de rehabilitació de l'edifici de Gran Via 196 ja permeten la circulació de vehicles 

El tram de la Gran Via comprès entre els carrers Joan Prim i Elisenda de Montcada ha estat tallat al trànsit mentre es feien les tasques de reparació de l'immoble que va resultat afectat per l'explosió esdevinguda el dia 18 de setembre de 2016.

La rehabilitació de l'edifici encara no ha finalitzat, però el darrer informe de l’empresa encarregada de les obres indica que els treballs avancen correctament i l’arquitecte municipal, després de fer les comprovacions corresponents, ha determinat que aquest tram ja es pot tornar a obrir al trànsit de vehicles.Llegir +

Patrulla policiaDes de fa unes setmanes, la Policia Local ha posat en marxa un nou pla de patrullatge basat en una presència més activa als carrers de la vila. Aquest model es basa en una vigilància organitzada tenint sempre en compte els punts considerats d'interès policial, amb l'objectiu de prevenir delictes i problemes de civisme i convivència.

Amb aquesta nova organització es pretén que  la policia s'involucri més en el dia a dia de la vila i el seu teixit associatiu i, d'aquesta manera, poder oferir un millor servei  i donar resposta a les necessitats de la ciutadania.

Parquímetre App Easy ParkDes d’aquesta setmana la zona blava de Premià de Mar ja es pot pagar amb telèfon mòbil. El nou sistema funciona a través de l’aplicació EasyPark. Un cop descarregada aquesta App l’usuari, des del telèfon, pot  aturar o allargar el temps d’estacionament, pagant pel temps exacte consumit i sense necessitat de desplaçar-se fins al parquímetre.

Aquest servei té un cost de 0,16€ per estacionament que l’empresa cobra directament a l’usuari. Els usuaris que ho prefereixin poden seguir utilitzant el sistema tradicional, pagant a través del parquímetre amb monedes o tarja.

carrer Joan PrimAhir es va produir un esfondrament de paviment al carrer Joan Prim cantonada carrer Aurora, provocat pel trencament de la claveguera del carrer Joan Prim. Els treballs de reparació es preveu que duraran una setmana. Mentre durin, els vehicles no podran circular per un tram del carrer Joan Prim i s'hauran de desviar pel carrer Romà Piera. Llegir +

Avaria a la xarxa d’Endesa al carrer Nord/Unió
Aquest matí s’ha produït una avaria a la xarxa d’Endesa al carrer Nord cantonada carrer Unió que ha deixat sense llum a diversos veïns  de la zona. Segons informa la companyia, l’avaria ja està solventada.


Una avaria a la xarxa d'aigua potable al Joan Prim afecta a 150 veïns
D’altra banda, aquest matí també s’ha detectat una avaria a la xarxa d’aigua potable al carrer Joan Prim cantonada carrer del Pilar. L'empresa gestora del servei d'aigües a Premià de Mar, Sorea, hi està treballant i es preveu que el servei quedarà restablert cap a les 15h (hora aproximada). Els carrers afectats són: carrer Joan Prim entre carrer del Pilar i Jacint Verdaguer (costat Barcelona), i el carrer Enric Granados entre Pilar i Fleming (costat muntanya).      

Foto: Comissió de pirates i premianencs
Foto: Comissió de pirates i premianencs

Tots els nenes i nenes que tinguin entre 7 i 12 anys es poden inscriure per participar al Desembarcament Petit formant part del teatre de la platja, de la cercavila, del saqueig..etc.

Les inscripcions es poden fer fins dimecres 5 d’abril al web, a on també es publicaran els resultats de les inscripcions i tota la informació actualitzada. 

En cas que la demanda d'inscripcions superi les places de participació disponibles, el 6 d’abril es farà un sorteig públic del número de tall i el sentit per on es començaran a comptar les inscripcions.

Mesa coordinació operativa policiesAhir dijous es va celebrar aquesta reunió operativa de caps i comandaments dels 10 municipis que conformen l'Àrea Bàsica Policial (ABP) del Baix Maresme.

A la trobada hi van assistir els caps de les policies locals de Premià de Mar, Alella, Cabrils, El Masnou, Montgat,  Premià de Dalt, Teià, Tiana, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar,  i comandaments dels Mossos d´Esquadra. El 1r Tinent d´Alcalde, Miquel Àngel Méndez, va donar la benvinguda als assistents.Llegir +

Carrer MercèDimecres 5 d’abril a les 19h es farà a l’Antiga Fàbrica del Gas (Joan XXIII, 2), la presentació de l’estudi sobre l’estructura comercial a Premià de Mar.

El document, encarregat per l’Ajuntament i elaborat per la consultoria RBD Consulting Group, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, analitza els hàbits de compra, les diferents zones comercials i fa propostes d’actuació per dinamitzar el comerç urbà del municipi.Llegir +

Policia localAhir dilluns va tenir lloc la detenció del presumpte autor de diversos robatoris amb violència i intimidació. Aquesta persona havia sostret una motocicleta a Badalona amb la qual hauria fet com a mínim 4 robatoris (estrebades) a diverses localitats properes.

El fet que un telèfon mòbil sostret tingués activat el localitzador va permetre als Mossos d’Esquadra, en col·laboració amb les policies locals de Premià de Mar i Vilassar de Mar, fer un intens seguiment d’aquesta persona, que poc després va poder ser identificada per un agent de la policia de Premià de Mar, que es trobava fora de servei.Llegir +

Palmeres N-IIDes d’avui dilluns i fins dijous, dia 30, es farà el manteniment de les palmeres de l’N-II (entre el carrer Santiago Rusiñol i la Ctra. de Premià de Dalt), alhora que es revisarà quin és el seu estat.

Els treballs es faran de 10 a 14 h i mentre s’estiguin fent els vehicles no podran circular pels trams afectats del carril dret direcció Barcelona, ja que estaran ocupats pels tècnics encarregats de fer les tasques de manteniment.

Setmana mobilitat 2016Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que promou hàbits de mobilitat sostenibles, segurs i saludables, així com visualitzar els canvis possibles en l'ús de l'espai públic, millorar la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació.

Premià de Mar s'ha volgut sumar a la iniciativa i s'han programat diverses activitats:

Dissabte 17:

Gimcana pels comerços del Nucli Antic. Els participants faran un recorregut per diversos comerços del Nucli Antic. L’activitat es farà entre les 11 i les 13h i l’inici del recorregut serà a la Gran Via/carrer de la Plaça (davant el Mercat Municipal). Organitza: AVECA i comerciants del Nucli Antic, amb la col·laboració de l'Ajuntament. 

Diumenge 18:

Pedalada. Inici a les 10.30h des de la plaça dels Països Catalans. 
Llegir +

Si no heu trobat la informació que buscàveu utilitzeu el següent formulari 


Documents trobats: 2128   Llistats: 1 - 10
21-04-2017 ~ Urbanisme i Espai Públic ~ Transport i mobilitat
19-04-2017 ~ Cultura i Festes ~ Activitats Culturals
18-04-2017 ~ Cultura i Festes ~ Participació i associacions
13-04-2017 ~ Serveis a les Persones ~ Serveis Socials
12-04-2017 ~ Medi Ambient i Salut Pública ~ Medi Ambient ~ La franja litoral i les platges
11-04-2017 ~ Treball, Comerç i Consum ~ Ocupació
10-04-2017 ~ Cultura i Festes ~ Activitats Culturals
AJUNTAMENT DE PREMIÀ DE MAR
Plaça de l'Ajuntament, 1 - 08330 Premià de Mar
Tel: 93 741 74 00 - Fax: 93 741 74 25
info@premiademar.cat

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:
Diputació de Barcelona

^