Ajuntament de Premià de Mar

Notes de Premsa
Últimes notes de premsa

Campanya ELA 2017Premià de Mar se suma a la campanya que se celebra avui amb motiu del  Dia Mundial de l'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) i aquest vespre la façana de l’Ajuntament s’il·luminarà de color verd. La campanya “Fes un Gest per l’ELA” ha estat impulsada per la  Fundació Miquel Valls per donar a conèixer aquesta malaltia i els projectes per la millora de la qualitat de vida de les persones afectades d’ELA i els seus familiars.

Com a suport a la campanya, es convida a la ciutadania a fer-se una fotografia  realitzant el Gest per l’ELA , posant la mà dreta amb els dits polze i índex en forma de lletra “L” i penjar-la a les seves xarxes socials amb el hashtag #fesungestperlela2017 #fesungestperlela.

Cordills de colorsEl 28 de juny es commemora el Dia per l'alliberament de lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals, un acte reivindicatiu i de sensibilització per a tota la ciutadania que es porta a terme a nivell internacional.

Des de la regidoria d´Igualtat s´han organitzat accions centrades en la reflexió i la sensibilització entorn la diversitat afectiva i sexual, així com en la prevenció de l'LGTBIfòbia.Llegir +

Ple municipal Maig 2017Inici a les 19:15 hores.Lloc: Sala d'Actes de la nau 1 de l'antiga Fàbrica del Gas (c/Joan XXIII, 2-8). Retransmissió en directe per Ràdio Premià de Mar 95.2FM.i i per internet a www.radiopremiademar.org.

Ordre del dia

Servei de vigilància i socorrismeDemà dijous, 15 de juny, s’inicia el servei de vigilància i socorrisme a les platges. El servei estarà vigent fins al 15 de setembre i funcionarà a totes les platges del municipi de dilluns a diumenge, 10h a 18h.

El servei de socorrisme constarà dels següents elements:

Mòdul de primers auxilis a la platja de Llevant, juntament amb els serveis per a persones amb mobilitat reduïda (cabina de wc adaptada, cadira amfíbia i habilitació de zona d'estacionament).Llegir +

OACAmb aquesta iniciativa, l’Ajuntament se suma a la 4a Setmana dels Horaris

Des d’avui i fins el 18 de juny se celebra la Setmana dels Horaris, que té per objectiu sensibilitzar la ciutadania sobre la reforma horària. Des de la plataforma Iniciativa per la Reforma horària i des de diverses administracions s’han programat accions  pensades per donar a conèixer els avantatges econòmics, ambientals i socials que comporten un canvi d’hàbits horaris.Llegir +

Tram carrer Joan PrimEls vehicles ja poden circular pel tram de carrer afectat 

Els treballs per reparar la claveguera que es va trencar al mes d’abril, provocant un esfondrament al carrer Joan Prim cantonada amb el carrer Aurora ja han finalitzat i els vehicles ja poden circular amb normalitat pel tram afectat.  Els propers dies es faran els treballs de pintura i senyalització viària. Llegir +

Monument commemoratiu dels morts de la Guerra Civil que hi havia al cementiriAquest matí la Brigada Municipal ha retirat el monument commemoratiu dels morts de la Guerra Civil que hi havia al cementiri, l’últim símbol franquista que quedava a Premià de Mar, inventariat al Memorial Democràtic. Fa unes setmanes es van retirar les plaques de l'Instituto Nacional de la Vivienda de les façanes dels carrers Pilar 68 i Carme 12.  

Llegir +

Segons ha informat la companyia Endesa, a les 10.15 h. d’avui dissabte el servei de llum ha quedat totalment restablert. Aquest matí la companyia ha estat treballant per arreglar el transformador del carrer Montserrat amb Elisenda de Montcada  per poder procedir a la desconnexió del  generador instal·lat provisionalment. Els veïns connectats a aquest generador  han patit talls puntuals del servei mentre han durat els treballs.

Les persones afectades per l’avaria poden fer la seva reclamació a través del formulari de la companyia Endesa https://www.endesaclientes.com/formulario-contacto.html

Paral·lelament, a partir de dilluns des de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor, ubicada a les dependències de l’OAC (Plaça de l’Ajuntament)  s’atendran  dubtes sobre els drets dels consumidors i les possibles reclamacions. L’horari d’atenció al públic és de dilluns a divendres de 9  a 14 h. i dimarts i dijous de 14 a 19.30 h. ( el servei de tardes funciona fins al 15 de juny).  
Llegir +

Servei d'Ocupació a l'Antiga Fàbrica del GasL'Ajuntament, gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona dins el marc del Programa complementari de foment de l'ocupació local 2017-2018, posa en marxa un nou procés selectiu.  Aquesta convocatòria va adreçada a persones en situació d’atur i és per treballar temporalment al mateix Ajuntament.

Els perfils que es contractaran són:Llegir +

Pas soterrat estacióLa propera setmana està previst que comencin les obres de reforma dels accessos de l’estació, que consistiran en la recuperació del pas soterrat i l’ampliació de la vorera. El pas de vianants es desplaçarà al davant de la porta de l’estació per tal de facilitar les entrades i sortides dels usuaris i també es faran millores a la zona d’aparcament de vehicles que hi ha a la mateixa estació.

Llegir +

Bocana portSegons ha informat el Ministerio de Medio Ambiente, aquest vespre està previst que un vaixell comenci a fer treballs de dragatge a la bocana del port per tal de garantir l’entrada i sortida dels vaixells, que actualment es veu dificultada per la quantitat de sorra que hi ha acumulada.

Els treballs es faran principalment en horari nocturn i  tindran una durada aproximada de 10 dies. La sorra extreta es traslladarà a fora del municipi. 

Pressupost participatiu 2018Per segon any consecutiu, l’Ajuntament ha reservat 200.000 € del pressupost municipal perquè la ciutadania decideixi a quins projectes els vol destinar. Des d’avui i fins al 25 de juny tothom que visqui o treballi a Premià de Mar pot fer propostes a través del portal de Govern Obert o presencialment, al Centre Cívic.

Un cop acabi el termini es valoraran tècnicament totes les propostes i durant la segona quinzena d’octubre es portaran a votació. Les propostes més votades, fins a un màxim de 200.000€, passaran a formar part del pressupost municipal que haurà de ser aprovat per part del Ple Municipal per què puguin ser executades durant l'any 2018.

 Llegir +

Fòrum CiutadàEntre els projectes que s'estan treballant hi ha la creació d'una xarxa resilient i la transformació de la Gran Via 

Ahir es va fer al Centre Cívic el Fòrum Ciutadà de balanç del Pla d’Actuació Municipal 2016-2019. Un  52% dels compromisos es troben en fase avançada o finalitzada i de la resta, un 27% estan iniciats. Llegir +

Cartell Festa Major 2017Se celebrarà del 5 al 10 de juliol i el Desembarcament es farà el dia 6

Aquest vespre s’ha pogut conèixer a l’Espai l’Amistat el cartell de la Festa Major, escollit a través de concurs. L’autor del cartell és Albert Ventura, que ha resultat guanyador d’entre la desena de cartells presentats. 

Pel que fa al concurs del cartell infantil, el guanyador ha estat Bernat Solé i s’ha donat un accèssit a Joanet Gili.

Durant l’acte, que ha tingut el format d’un llargmetratge anomenat JumamPip, creat per la Comissió de Pirates i Premianencs,  també s’ha pogut veure la nova imatge de les samarretes i s’han donat a conèixer els actes més destacats del programa. Els actes començaran el dia 5 de juliol i finalitzaran el dia 10. El dia 6 es farà el Desembarcament pirata  i el dia 7 el Desembarcament petit. Tota la informació de la Festa Major estarà disponible al web www.premiapirata.org, que també ha canviat d’imatge.Llegir +

Acte presentació Festa Major 2017Divendres 26 a les 19 h, es farà a l'Espai l'Amistat l'acte de presentació de la Festa Major, organitzat per la comissió de Pirates i Premianencs i la Regidoria de Festes, amb la col·laboració de la comissió de Festes.

Durant l'acte, que aquest any tindrà un format de llargmetratge, es presentarà el cartell de la Festa Major, guanyador del concurs de cartells, i el cartell guanyador del concurs infantil. També es podrà veure la nova imatge de les samarretes i es donaran a conèixer els actes més destacats del programa, així com les principals novetats. 

Setmana mobilitat 2016Del 16 al 22 de setembre se celebra a Catalunya la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que promou hàbits de mobilitat sostenibles, segurs i saludables, així com visualitzar els canvis possibles en l'ús de l'espai públic, millorar la qualitat de l'aire i la reducció de la contaminació.

Premià de Mar s'ha volgut sumar a la iniciativa i s'han programat diverses activitats:

Dissabte 17:

Gimcana pels comerços del Nucli Antic. Els participants faran un recorregut per diversos comerços del Nucli Antic. L’activitat es farà entre les 11 i les 13h i l’inici del recorregut serà a la Gran Via/carrer de la Plaça (davant el Mercat Municipal). Organitza: AVECA i comerciants del Nucli Antic, amb la col·laboració de l'Ajuntament. 

Diumenge 18:

Pedalada. Inici a les 10.30h des de la plaça dels Països Catalans. 
Llegir +

Si no heu trobat la informació que buscàveu utilitzeu el següent formulari 


Documents trobats: 2167   Llistats: 1 - 10
21-06-2017 ~ Medi Ambient i Salut Pública ~ Salut Pública ~ Promoció de la salut
14-06-2017 ~ Medi Ambient i Salut Pública ~ Medi Ambient ~ La franja litoral i les platges
09-06-2017 ~ Urbanisme i Espai Públic ~ Estat de les obres a Premià de Mar
02-06-2017 ~ Treball, Comerç i Consum ~ Ocupació
01-06-2017 ~ Urbanisme i Espai Públic ~ Estat de les obres a Premià de Mar
AJUNTAMENT DE PREMIÀ DE MAR
Plaça de l'Ajuntament, 1 - 08330 Premià de Mar
Tel: 93 741 74 00 - Fax: 93 741 74 25
info@premiademar.cat

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:
Diputació de Barcelona

^