Ajuntament de Premià de Mar

Portada> Cultura i Festes> Patrimoni> Documents> Museu Romà de Premià de Mar: La vil·la romana de Can Ferrerons
Museu Romà de Premià de Mar: La vil·la romana de Can Ferrerons
 
Museu Romà
 Museu Romà

Vil·la romana de Can Ferrerons

Aquest important assentament romà ocupava 5,5 Ha d´extensió, trobant-se en l´actual barri de can Ferrerons. Els darrers estudis indiquen que es funda en època anterior a l´emperador August, és a dir, en la primera meitat del segle I aC., perdurant fins el segle VI dC o poc després. És a dir, més de cinc-cents anys de la història del que en el futur serà el poble de Premià de Mar.

A finals de l'any 2000 es descobria un element arquitectònic singular: l'edifici de planta octogonal de Can Farrerons, excavat al llarg de l'any 2001. No només es troba en un excepcional estat de conservació, sinó que en l´actualitat és únic a Catalunya i és un dels pocs que hi ha a l´occident mediterrani. L´edifici té diverses fases d´ocupació, destacant una zona de banys durant la primera fase, diverses instal·lacions industrials durant la segona, i una necròpolis després de l´abandonament de l´edifici. Actualment s´està procedint a la seva musealització i adequació per a la visita, ja que és un dels patrimonis més importants de Premià.

Web: museuroma.pdm.cat

.

Compartir:Comparteix al FacebookComparteix a menéameComparteix a del.icio.usComparteix a diggGuarda a Yahoo! BookmarksCerca a technoratiCerca a wikioComparteix a FresquiCompartir a Twitter
AJUNTAMENT DE PREMIÀ DE MAR
Plaça de l'Ajuntament, 1 - 08330 Premià de Mar
Tel: 93 741 74 00 - Fax: 93 741 74 25
info@premiademar.cat

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:
Diputació de Barcelona

^