Opinions - Propostes rebudes
TRIGINER-METAL·LOGÈNIA
 
Perfil web
Botó que mostra/amaga menú lateral
En aquests moments, penso que Premià de Mar s'hauria de plantejar quin poble vol deixar als seus fills. En un municipi tant densament poblat, segurament l'opció d'augmentar aquesta densitat no sigui la millor opció...
Imprimir
Opinions - Propostes rebudes
TRIGINER-METAL·LOGÈNIA
02 JULIOL 2022
  • En aquests moments, penso que Premià de Mar s'hauria de plantejar quin poble vol deixar als seus fills. En un municipi tant densament poblat, segurament l'opció d'augmentar aquesta densitat no sigui la millor opció. Segons dades del cens del 2011, aproximadament un 10% d'habitatges (1.065) estava buit , probablement aquestes dades hauran variat però només cal passejar pels carrers del poble per veure la quantitat d'habitatges buits que encara hi ha avui dia. Segons dades publicats per “El Crític” ( https://www.elcritic.cat/dades/quants-pisos-de-la-teva-ciutat-estan-en-mans-de-grans-propietaris-98978?utm_source=social&utm_medium=share&utm_campaign=email)
    més del 60% estan en mans de grans propietaris i més del 30% en mans de persones físiques. Potser una política municipal proactiva per tal de posar al mercat aquests habitatges en règim de lloguer, com han fet altres Ajuntaments, podria pal·liar la manca d'accés a l'habitatge que estan patint persones especialment vulnerables (joves, gent gran, famílies amb pocs recursos, etc.) del nostre municipi.
    Per altre banda, l'espai que han deixat buit empreses com Metalogenia o Transmesa, podrien haver estat una oportunitat per convocar un concurs de idees sobre els futurs usos d'aquests espais i no quedar-se únicament amb la proposta de la propietat, encara que hagi estat modificada des de l'Ajuntament.
    Es per això que sol·licito posposar la requalificació d'aquests espais i obrir un període de reflexió per tal de poder valorar altres projectes.

^