Notes de Premsa
Les noves tarifes de l'aigua afavoriran l'estalvi, seran més socials i penalitzaran el malbaratament
S'introdueixen una nova tarifa social i una altra que cobrirà les fuites
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
01 DESEMBRE 2023

L'1 de gener de 2024 entraran en vigor les noves tarifes de l'aigua a Premià de Mar. Les tarifes, pensades per afavorir l'estalvi i penalitzar el malbaratament, s'han plantejat atenent l'actual situació d'emergència per sequera i l'increment de preus aplicat a les companyies d'aigua, que obliga els ajuntaments a modificar els preus.

La nova tarifa s'aplicarà en funció del nombre de persones empadronades a cada habitatge i es basarà en diferents trams que premiaran qui faci un ús més responsable de l'aigua. D'aquesta manera, una unitat familiar que consumeixi fins a 400 litres per dia (133 litres per persona i dia si es pren com a base una unitat familiar de 3 membres) veurà incrementada la seva factura entre 1,53 i 2,43 € mensuals. Si el consum de la unitat familiar és entre els 400 i 500 litres per dia, l'increment serà entre 2,43 i 2,82 € mensuals.  Finalment, per a un consum familiar entre els 500 i els 1.277 litres per dia, l'increment en la factura serà entre 2,82 i els 13,93 mensuals €.

Mitjana de consum a Premià de Mar: 144 litres/habitant/dia
Segons les dades de consum d'aigua publicades per la Generalitat  la mitjana de consum a Premià de Mar durant els 12 últims mesos ha estat de 144,75 litres/habitant/dia.

Cal tenir present que a Premià de Mar no es revisen les tarifes de l'aigua des de 2016. Aquest fet porta a l'Ajuntament, en el context de sequera actual, a la modificació de les tarifes que recolliran els increments del preu de l'energia i els que Aigües Ter-Llobregat (ATL) ha aplicat a les companyies. En el cas de Premià de Mar, el subministrament és gestionat per la companyia AGBAR.

Tarifa social
Alhora, s'ha creat la tarifa social, les persones beneficiàries de la qual vindran derivades des dels Serveis Socials. També se'n crea una per cobrir els greuges econòmics de les persones que hagin patit alguna fuita en les seves instal·lacions.

En el càlcul de les noves tarifes s'han tingut presents també els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l'Agenda 2030.

Nova ordenança municipal per regular els usos
Paral·lelament, l'Ajuntament està estudiant l'elaboració d'una nova ordenança municipal per regular els usos de l'aigua en situació de sequera.

^