Es posa en marxa el projecte comunitari Radars per tenir cura de persones grans que viuen soles
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
17 MAIG 2018

Radars s'adreça a persones majors de 75 anys que viuen soles o bé acompanyades d'una altra persona de més de 65 anys

L'Ajuntament ha impulsat aquest projecte amb l'objectiu de prevenir les situacions de risc en aquelles persones grans que viuen i se senten soles. És una realitat que moltes persones grans, voluntàriament o per circumstàncies personals, viuen soles o acompanyades d'altres persones grans. En el cas de Premià de Mar es calcula que hi ha prop de 1.000 persones de 75 anys o més en aquesta situació.

Gràcies al projecte Radars, coordinat des de les àrees de Serveis Socials i de Gent Gran en col·laboració amb l'Institut Municipal de Serveis Socials de Barcelona, l'entorn d'aquestes persones, -veïns, veïnes i comerciants, especialment les farmàcies, però també voluntariat, entitats socials i professionals-, es podran organitzar en una xarxa de prevenció per reduir el risc d'aïllament de les persones grans.

La Taula Radars

La xarxa comunitària Radars funciona a partir del treball en equip i la presa conjunta de decisions. Els voluntaris fan un seguiment de les persones soles, trucant-les mensualment, de manera que s'estableix un vincle entre els voluntaris i aquestes persones a les quals conviden a participar en activitats.

L'òrgan decisori del projecte és la Taula Radars, liderada per un Equip Motor format per tècnics de diverses àrees. La Taula està formada per entitats i serveis de Premià de Mar que aporten la seva solidaritat i coneixement del municipi als diferents processos que es porten a terme amb els objectius de planificar, dissenyar i avaluar les accions en el marc del projecte comunitari.

Fa unes setmanes es va fer una primera reunió de presentació del projecte davant dels agents participants. A la reunió hi van participar entitats, serveis, Mossos d'Esquadra, residències de gent gran, comerços, farmàcies i tècnics. Posteriorment es va dur a terme la primera trobada de la Taular Radars.

Les persones interessades a participar en el projecte Radars com a voluntaris podeu escriure a l'adreça electrònica radars@premiademar.cat

^