El ple de març dóna llum verda al Pla Local de Joventut 2018-2021
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
22 MARç 2018

El ple de març celebrat ahir va aprovar -amb els vots a favor de CiU, PSC-CP, ERC-JxP-AM i PP, i l'abstenció de Crida Premianenca, C's i ICV-EUiA-E- el Pla Jove, el Pla Local de Joventut 2018-2021 de Premià de Mar. Es tracta del document que ha de marcar les polítiques de joventut, adreçades a joves d'entre 12 i 29 anys, que ha de dur a terme l'Ajuntament durant els pròxims quatre anys, comptant amb la participació dels joves als quals va adreçat.

El Pla aprovat ahir s'ha dissenyat a partir dels set àmbits d'actuació que estableix el Pla Nacional de Joventut de Catalunya, que són la participació, l'habitatge, la cohesió social i la vertebració territorial, l'educació, l'ocupació, la cultura i el lleure i la salut. L'elaboració del Pla Jove ha comptat amb una primera fase d'avaluació del pla anterior, una segona de diagnosi de la realitat de la joventut actual, per a la qual s'ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona a través de la fundació Pere Tarrés, i una tercera de recollida de propostes amb la participació de l'empresa EIDOS Dinamització Social, que ha dinamitzat les diferents àgores de debat que s'ha dut a terme durat el procés i ha redactat el Pla juntament amb el Servei de Joventut i de Participació de l'Ajuntament de Premià de Mar.

Per a la redacció del Pla Jove s'ha buscat la participació de tots els actors que estan implicats en les polítiques de joventut, comptant en primer lloc amb els joves, però també amb representants polítics, tècnics municipals i altres col·lectius que tenien aportacions a fer.

Accions a realitzar

A partir d'aquest procés s'han plantejat les accions a dur a terme en els set àmbits d'actuació ressenyats al Pla Nacional de Joventut de Catalunya. Així es fomentarà la participació i la implicació dels joves en el seu entorn, el facilitarà l'accés dels joves a l'habitatge acompanyant-los en el procés d'emancipació, es contribuirà a minimitzar les desigualtats socials i territorials entre els joves, s'ajudarà a millorar les competències i l'èxit en els estudis, es procurarà incrementar les oportunitats laborals, se'ls oferirà una oferta cultural esportiva i d'oci amb igualtat d'oportunitats i finalment, en l'àmbit de la salut, es promourà l'adquisició de coneixements, hàbits i conductes saludables entre el col·lectiu.

El nou Pla Local de Joventut presenta finalment una planificació a partir de la qual es desenvoluparan aquests set àmbits des d'ara i fins el 2021.

Moció aprovada

Finament, cal recordar que al ple del mes de maig de 2017 es va aprovar amb el suport de tots els grups municipals (CiU, Crida Premianenca, C's, PSC,  ERC-JxP, d'ICV-EUiA-E i PP) una moció presentada per ERC-JxP per instar a l'Ajuntament a crear un òrgan de participació de joves de Premià de Mar. Els acords de la moció són: instar al Govern Municipal a crear un òrgan de participació de Joves de Premià de Mar; realitzar trobades amb algun membre del Consell Nacional de Joventut de la Generalitat de Catalunya per a que assessori i informi de com estructurar aquest òrgan de participació i redactar un protocol que marcarà el seu desenvolupament; i presentar a finals d'any un esborrany d'aquest protocol, consensuat amb el grup motor del pla local de joventut, a la comissió informativa corresponent, per tal que sigui treballada per tots els grups municipals.

Pla Local de Joventut

Pla Local de Joventut 02

^