Premià de Mar continua treballant per eradicar la mutilació genital femenina
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Notes de Premsa
06 FEBRER 2018

Avui, 6 de febrer, es commemora el Dia internacional de la Tolerància zero amb la Mutilació Genital Femenina

Des de mitjans del 2017 l’Ajuntament compta amb l’anomenada Taula Local de Coordinació per a la Prevenció de la mutilació Genital Femenina, un espai de treball format per professionals que intervenen en l’abordatge d’aquesta problemática des de diferents àmbits: salut, social, educatiu, dones, Policia Local i Mossos d’Esquadra.

La Taula, impulsada des de les regidories de Serveis Socials i Igualtat,  té per objectiu millorar la coordinació i la col·laboració de tots els sectors implicats, adaptant el Protocol de Prevenció de la MGF establert per la Generalitat a la realitat del municipi. Els/les professionals que hi intervenen analitzen els circuits i els canals de comunicació que cal seguir en la detecció i prevenció  dels casos de mutilació genital femenina. Alhora, es treballen diferents accions de sensibilització per a l’eradicació  d’aquesta pràctica.

La mutilació genital femenina (MGF) és una violació dels drets humans contra les dones i nenes. La MGF comprèn tots els procediments que, de forma intencional i per motius no mèdics, alteren o lesionen els òrgans genitals femenins. Més de 130 milions de nenes i dones arreu del món han patit aquesta pràctica.

Protocol prevenció mutilació genital femenina Generalitat de Catalunya

Protocol prevenció mutilació genital femenina Generalitat de Catalunya

Fitxer: Protocol_prevencio_mutilacio_Generalitat_de_Catalunya.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 42
Mida: 1,09 MB

^