Ajuntament de Premià de Mar

Notes de Premsa
Informació publicada el 6 d'octubre de 2016
Campanya gratuïta de detecció de glaucoma i degeneració macular

Del 17 al 21 d’octubre, l'Institut Oftalmològic Tres Torres oferirà a Premià de Mar revisions oculars gratuïtes amb una unitat mòbil. L’objectiu d'aquesta iniciativa és poder fer a les persones interessades un  diagnòstic precoç de glaucoma i/o degeneració macular. La campanya  va dirigida a tota la població, especialment als majors de 45 anys.

El glaucoma és un terme genèric per designar un grup de malalties que causen danys al nervi òptic i la pèrdua progressiva del camp visual de manera irreversible. El glaucoma no presenta símptomes i per tant és molt important anar fent revisions per controlar la pressió intraocular.Els principals factors de risc de la malaltia són la hipertensió ocular, la miopia elevada, la diabetis, la hipermetropia, el tractament de corticoides, familiars directes amb glaucoma i tenir més de 40 anys.

La degeneració macular associada a l'edat és una de les causes més freqüents de pèrdua visual en persones majors de 65 anys. Es tracta d´una malaltia progressiva degenerativa que afecta al centre de la retina, anomenada màcula. No causa ceguera total però dificulta la lectura o el treball si no s’utilitzen dispositius especials per a visió reduïda.

Les revisions es faran  del 17 al 21 d’octubre de 10:00h a 14:00h i de 15:00h a 18:00h en una unitat mòbil davant del Centre Cívic (c/Esperança, 19).

campanya glaucoma

Compartir:Comparteix al FacebookComparteix a menéameComparteix a del.icio.usComparteix a diggGuarda a Yahoo! BookmarksCerca a technoratiCerca a wikioComparteix a FresquiCompartir a Twitter
AJUNTAMENT DE PREMIÀ DE MAR
Plaça de l'Ajuntament, 1 - 08330 Premià de Mar
Tel: 93 741 74 00 - Fax: 93 741 74 25
info@premiademar.cat

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:
Diputació de Barcelona

^