1a collita als horts solidaris
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
12 FEBRER 2016

Aquesta setmana s'han fet les primeres collites als horts solidaris comunitaris. Aquests horts formen part d'un projecte de l'Àrea de Serveis Socials i Càritas de la Parròquia de Sant Cristòfol basat en el conreu per a l'autoconsum i destinat a persones aturades de llarga durada a les quals s'ofereix la formació necessària per poder treballar els horts i assessorament i suport continuat.

Els horts solidaris fan possible que aquestes persones puguin portar a terme una activitat lúdica, productiva i formativa,  alhora que es fomenta el treball col·lectiu i la participació directa en la presa de decisions. Les persones participants en el projecte han de complir uns compromisos, com ara mantenir l'hort i voltants ben nets, assistència i puntualitat en els horaris establerts per treballar l'hort o rebre formació, tenir cura de l'espai i les eines o respectar els membres del grup.

La primera collita ha estat d'espinacs i ben aviat ja s'hi podran collir altres verdures o llegums, com ara bledes o faves. Alhora, els participants ja hi han començat a plantar patates i maduixes. Un cop feta la collita, el producte es reparteix entre les persones participants en el projecte i, si hi ha excedent, s'ofereix al centre DISA Premià. 

Un dels equips que treballa als horts amb la regidora de Serveis Socials, Imma Morales.

A l'hort també s'hi han plantat bledes, faves, patates i maduixes.

^