El Museu de l'Estampació de Premià de Mar inaugura l'exposició Campions del motociclisme
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
06 MARç 2013

L'acte d'inauguració serà diumenge a les 12:30h i comptarà amb la presència dels campions Francesc Rubio, Rafael Garcia, Narcís Casas i Josep Garcia

A partir del diumenge 10 de març, es podrà visitar al Museu de l'Estampació l'exposició “Campions del motociclisme”, que permetrà descobrir aspectes poc coneguts del món de la competició sobre dues rodes.

L'exposició fa un trajecte per les modalitats de trial, enduro i MX, raids i moto GP, a on es mostren motos històriques, amb les quals campions de primera fila han guanyat competicions. Juntament amb les motos, es podrà conèixer el palmarès dels millors pilots catalans i les fites assolides de personalitats del món del motociclisme com Nani Roma, Toni Bou i Laia Sanz, entre d'altres.

La mostra, d'acord amb l'especialitat del Museu de l'Estampació, endinsa el visitant en el món de l'equipament per a motociclisme. Es pot veure la indumentària que porten els protagonistes de les curses, com cascs, jaquetes, granotes, protectors, etc. Els teixits tècnics amb què està feta la indumentària són elements clau per a l’èxit a les competicions, ja que han de garantir la llibertat de moviments, la comoditat i, sobretot, la protecció i seguretat del pilot.

La indumentària és també un bon suport per fer notar la marca dels patrocinadors. L'exposició permetrà conèixer algunes estratègies de màrqueting i tots aquells recursos que es fan servir per donar visibilitat a la publicitat dels espònsors, amb els logotips i noms de les empreses estampats sobre aquests teixits tècnics.

L'exposició ha estat  produïda pel Museu de l'Estampació de Premià de Mar i comissariada per la historiadora i dissenyadora Teresa Vidal Peig.

La inauguració de l'exposició es farà diumenge a les 12:30h i comptarà amb la presència dels campions de motociclisme Francesc Rubio, pilot premianenc de la modalitat d'Enduro, 5 vegades campió d'Espanya (categoria 80 cc); Rafa Garcia, pilot professional d'Enduro, ha estat Campió de Catalunya (categoria 125 cc); Narcís Casas, pilot professional d'Enduro, ha estat 6 vegades campió d'Espanya (moto Bultaco); i Josep Garcia, jove promesa del món de l'Enduro, Campió de Catalunya (categoria 125cc). També hi  participaran l'alcalde, Miquel Buch; el regidor de Promoció de la Ciutat, Ibán Díaz; la directora del museu, Marta Prevosti i la comissària de l'exposició, Teresa Vidal. L'acte anirà acompanyat d'un espectacle a on participaran un motociclista i l'escola Escola de Dansa i Arts Escèniques Càsting de Premià de Mar.

Museu de l'Estampació
Carrer Joan XXIII, 2-8, Premià de Mar
Horaris de visita: de dimarts a divendres, d'11 a 14h
Dijous tarda, de 16 a 19h
Segons diumenges de mes, d'11 a 14h
Visites concertades tot l'any al 93 752 91 97 

L'exposició es podrà visitar fins el 31 de desembre. Entrada lliure.

^