Acte de presentació de la pedra mil·liar trobada a Premià de Mar
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Notes de Premsa
02 MARç 2012

El proper divendres, 9 de març, tindrà lloc l'acte de presentació del mil·liari de la Via Augusta que es va trobar durant les excavacions de la vil·la romana de Can Ferrerons. Els mil·liaris de les vies romanes són un valuós testimoni de la important i fluïda xarxa de carreteres que els romans varen construir arreu del seu imperi.

El mil·liari de Premià de Mar ve a sumar-se a les dues altres pedres mil·liars que es coneixen al tram de Via Augusta al seu pas pel Maresme. Les altres pedres van ser trobades a Arenys de Munt (però tot i que se'n té la descripció, es va perdre) i a Vilassar de Mar. 

L'acte de presentació comptarà amb la participació de l'alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch; la directora de l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC), Isabel Rodà; la directora del Museu de l'Estampació, Marta Prevosti; l'investigador de l'ICAC especialista en la matèria, Josep M. Palet; el representant de l'empresa de gestió del patrimoni històric i arqueològic Actium, Josep Font; i el tècnic de l'Ajuntament, Ramon Coll. 

 Acte de presentació de la pedra mil·liar trobada a Premià de Mar: 

  • Dia: Divendres, 9 de març
  • Hora: 18h
  • Lloc: Museu de l'Estampació
    Joan XXIII 2-8
    Premià de Mar. 
^