Subsidi extraordinari de desocupació excepcional per finalització de contracte temporal
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Ajuts COVID19
 
  • Tipus Prestació directa
    Atorgat per Servicio Público Estatal (SEPE)

    A qui va adreçatPersones treballadaores amb contracte temporal que hagi finalitzat amb posterioritat a la declaració de l'estat d'alarma per la COVID-19 i que no comptin amb cotitzacions suficients per accedir a la protecció per atur.  
    Requisits

    • Trobar-se inscrit/a  com a demandant d'ocupació en els serveis públics d'ocupació i subscriure el compromís d'activitat. Durant la inscripció com a demandant d'ocupació es realitzarà d'ofici pel servei públic d'ocupació competent, a instància del SEPE
    • No comptar amb la cotització necessària per accedir a altre prestació o subsidi per desocupació.
    • Haver cessat de forma involuntària, a partir del 15 de març de 2020, en un contracte per compte aliè de durada determinada durant el qual existirà la obligació de cotitzar per desocupació i la vigència de la qual hagi estat igual o superior a dos mesos.
    • No estar en possessió de rendes, de qualsevol naturalesa, superiors al 75% del salari mínim interprofessional, exclosa la part proporcional de dos pagues extraordinàries.
    • No ser perceptor/a de qualsevol renda mínima, renda d'inclusió, salari social o ajuts anàlegs concebudes per qualsevol Administració Pública.
    • No estar treballant per compte propi o aliè a jornada complerta a dar de la extinció del contracte ni en la data del naixement del subsidi excepcional.

    Termini sol·licitud Des del 5 de maig fins al dia en el qual es compleixi un mes des de la data que finalitzi la vigència de la declaració de l'estat d'alarma, ambdós inclosos.
    Com demanar-lo

    Cal accedir al formulari de pre-sol·licitud de prestació individual disponible a la seu electrònica del SEPE que tindrà efectes de sol·licitud provisional i ho enviarà a l'entitat gestora a través de la mateixa seu. 

    Més informació Més informació al següent enllaç
    Normativa aplicable Resolució de 1 de maig de 2020 del Servicio Público de Empleo EstatalAdministració responsable Govern Central

^