Ajuts per a autònoms (Termini de sol·licitud finalitzat)
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Ajuts COVID19
 
  • Tipus

    Prestació directa

    Atorgat per

    Departament de Treball, Afers Socials i FamíliesA qui va adreçat  Persones treballadores autònomes que:

    • Acreditin una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació com a conseqüència dels efectes del coronavirus en la seva activitat econòmica.
    • Figurin d'alta en activitats de les que les autoritats sanitàries han decretat el tancament i no disposin d'altres fonts alternatives d'ingressos.

    Requisits

    • Estar donats d'alta al règim especial de treballadors autònoms de la Seguretat Social (RETA) com a mínim, durant el primer trimestre del 2020.
    • No disposar de fons alternatius d'ingressos. En aquest sentit, la base imposable de la darrera declaració de la renda de les persones físiques disponible ha de ser igual o inferior a 25.000 € en cas d'acollir-se al sistema de tributació individual. I d'igual quantia, en relació a la part de la base imposable corresponent al sol·licitant, en cas d'acollir-se al sistema de tributació conjunta.
    • Complir les obligacions tributàries davant l'Estat i la Generalitat i les obligacions davant la Seguretat Social o bé disposar de la corresponent resolució de pròrroga, ajornament, moratòria o qualsevol altra condició especial dels seus deutes amb l'Estat, la Generalitat i la Seguretat Social.
    • Aquest compliment s'ha de mantenir al llarg de tot el procediment: en el moment de presentació de la sol·licitud, abans de la resolució d'atorgament i abans de rebre qualsevol pagament. Pel que fa a les quotes a la Seguretat Social s'aplicarà el criteri establert a l'article 17.1.c) del RDL 8/2020, de 17 de març. ISSN 1988-298X.
    • Tenir el domicili fiscal i, si escau, el centre de treball de la persona sol·licitant de la subvenció en un municipi de Catalunya.
    • En el cas de persones joves que han estat beneficiàries de l'ajut regulat a la Resolució TSf/1985/2019, de 15 de juliol, per la qual s'obre la convocatòria per a la concessió de subvencions per afavorir l'autoocupació de joves inscrits al programa de Garantia Juvenil per a l'any 2019, només poden accedir a aquest ajut aquelles que, en data 1 de març de 2020, ja els hagi finalitzat l’àmbit temporal d'aplicació de l'ajut atorgat en l'esmentada subvenció.
    • Haver suspès la seva activitat econòmica com a mesura derivada de l'aplicació del Reial Decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, modificat pel Reial Decret 465/2020 i normes concordants.
    • Haver patit una reducció dràstica i involuntària de la seva facturació en el mes de març de 2020, en comparació amb el mateix mes de l'any anterior, com a con- seqüència dels efectes del COVID-19. En el cas de persones treballadores autònomes amb una antiguitat al RETA inferior a 1 any en comparació amb la mitjana dels resultats mensuals des de l'alta al RETA.
    • El compliment dels requisits s'ha d'acreditar mitjançant les declaracions responsables que inclou la sol·licitud de subvenció i la presentació de la documentació acreditativa quan així es sol·liciti

    El Departament atorgarà aquest ajut pel procediment de concurrència no competitiva, i es resol fins a exhaurir el crèdit disponible. Les sol·licituds es resoldran per ordre cronològic de presentació i una vegada exhaurit el pressupost, la presentació de la sol·licitud no dona cap dret a l'obtenció de l'ajut. 

    Import  S'establirà un ajut, en forma de prestació econòmica, de fins a 2.000 euros.

    La quantia de l'ajut pot ser fins a un màxim de 2.000 euros, d'acord amb el que preveu l'article 15.1 del Decret llei 7/2020, de 17 de març. En cap cas, l'import de l'ajut serà inferior a 100 euros ni superior a 2.000 euros.

    Termini de sol·licitud

    El termini va finalitzar el 5 de maig. Podeu consultar la llista dels ajuts atorgats al següent enllaçCom demanar-lo

    Termini exhaurit 

    Més informació

    Més informació al següent enllaç

    Normativa aplicable

    Resolució TSF/806/2020, de 2 d'abril, per la quals'aprova la convocatòriad'ajutsper a les persones treballadoresautònomes, persona fi'sica, per a la compensació de pèrdueseconòmiquescom a conseqüència de la COVID-19 
    Administració responsable

    Generalitat de Catalunya

^