CONVOCATÒRIA EN SUSPENSIÓ TEMPORAL Ajuts per pagar el lloguer de l'habitatge
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterCompartir per correu electrònicComparteix a Linkedin
Imprimir
Ajuts COVID19
 
  • Tipus Prestació directa
    Atorgat perAgència de l'Habitatge de Catalunya.
    A qui va adreçatLes persones físiques majors d'edat que els sol·licitin han d'acreditar estar en situació de vulnerabilitat econòmica i social sobrevinguda a conseqüència de la COVID-19 i que compleixin la resta de requisits de la convocatòria.

    Requisits

    a) Que la persona que està obligada a abonar la renda de lloguer o qualsevol dels membres de la unitat familiar passi a estar en situació d'atur, expedient de regulació temporal d'ocupació (ERTO), o hagi vist reduïda la jornada de treball per motiu de cures, en cas de ser empresari, o altres circumstàncies similars que suposin una pèrdua d'ingressos. 

    b) Que el conjunt dels ingressos dels membres de la unitat familiar, en el mes anterior a la sol·licitud de l'ajut, no siguin superiors a: 

    Amb caràcter general, el límit de tres vegades l'indicador públic de renda d'efectes múltiples (en endavant, IPREM). 

    - Aquest límit s'incrementarà en 0,1 vegades l'IPREM per cada fill/a a càrrec a la unitat familiar. L'increment aplicable per fill/a a càrrec serà de 0,15 vegades l'IPREM per cada fill/a en el cas d'unitat familiar monoparental. 

    - Aquest límit s'incrementarà en 0,1 vegades l'IPREM per cada persona gran de 65 anys membre de la unitat familiar. En el cas que algun dels membres de la unitat familiar tingui declarada una discapacitat igual o superior al 33 %, una situació de dependència o una malaltia que l'incapaciti acreditadament de forma permanent per dur a terme una activitat laboral, el límit serà de quatre vegades l'IPREM, sense perjudici dels increments acumulats per fill/a a càrrec. En el cas que la persona obligada a pagar la renda de lloguer pateixi una paràlisi cerebral, una malaltia mental, o una discapacitat intel·lectual, amb un grau de discapacitat reconegut igual o superior al 33 %, o tingui una discapacitat física o sensorial amb un grau de discapacitat reconegut igual o superior al 65 %, així com en els casos de malaltia greu que incapaciti acreditadament la persona o el seu cuidador per dur a terme una activitat laboral, el límit serà de cinc vegades l'IPREM. 

    c) Que la renda de lloguer més les despeses i subministraments bàsics de l'habitatge (llum, gas, gasoil per a la calefacció, aigua, telefonia i quota de la comunitat) resulti superior o igual al 35 % dels ingressos nets de la unitat familiar. 

    d) Que la persona sol·licitant tingui la residència legal a Catalunya, acreditada amb una autorització de residència obtinguda d'acord amb la Llei orgànica 4/2000, d'11 de gener, sobre drets i llibertats dels estrangers a Espanya i la seva integració social, i amb el Reial decret 557/2011, de 20 d'abril, que aprova el seu Reglament. 

    e) Que la persona sol·licitant sigui titular d'un contracte de lloguer i que constitueixi el seu domicili habitual. En el cas de cotitularitat del contracte, en què el coarrendatari no formi part de la unitat familiar de la persona sol·licitant, aquell també haurà d'acreditar la situació de vulnerabilitat econòmica i social per tal que la persona sol·licitant pugui beneficiar-se de la totalitat de l'ajut. 

    f) Que la persona sol·licitant acrediti el pagament de la renda de lloguer dels mesos de gener, febrer i març de 2020. Si el contracte s'ha formalitzat durant aquest període, s'ha d'acreditar el pagament des de l'inici del contracte. 

    g) Que els membres de la unitat familiar compleixin les obligacions tributàries amb l'Estat i la Generalitat de Catalunya i les obligacions amb la Seguretat Social. 

    h) Que la persona sol·licitant no estigui sotmesa a cap dels supòsits de prohibició per ser persona beneficiària de subvencions, de conformitat amb l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions. 

    i) Que l'import de la renda de lloguer del contracte d'arrendament sigui, com a màxim, de 900 euros.

    Termini de sol·licitud

    Fins al 30 de setembre de 2020

    Com demanar-lo

    a) Preferentment, a través de mitjans electrònics al web de la Generalitat de Catalunya https://web.gencat.cat/es/tramits

    b) Les borses que formen part de la xarxa de mediació per al lloguer social o les oficines locals d'habitatge que col·laboren mitjançant conveni amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. En el supòsit que no s'hagi constituït una borsa ni hi hagi una oficina d'habitatge en un determinat àmbit territorial, les sol·licituds es poden presentar a les dependències dels serveis de l'Agència de cada demarcació. 

    c) La seu de l'entitat titular o administradora de l'habitatge, en els casos de llogaters d'habitatges administrats per administracions, empreses públiques o entitats sense ànim de lucre, que col·laboren mitjançant conveni amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya. 

    d) L'Agència de l'Habitatge de Catalunya, pels mitjans que s'estableixen als articles 25 de la Llei 26/2010, de 3 d'agost, de règim jurídic i de procediment de les administracions públiques de Catalunya, i 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. 

    5.3 Els impresos normalitzats de sol·licitud es poden obtenir a les dependències abans indicades i a l'Oficina Virtual de Tràmits.

    Més informació

    Tota la informació sobre l'ajut al següent enllaç

    S'ha posat en funcionament un número d'atenció telefònica específic 900 922 841 per atendre les persones interessades en optar aquest ajut i assessorar-les. L'atenció telefònica serà de 9 a 14 hores.

    Administració responsable

    Generalitat de Catalunya

^