Pregunta sobre el menjador social de Premià de Mar
Propostes de La Crida Ple desembre 2023
Imprimir
Crida Premianenca - Alternativa Municipalista
(CP-AMUNT) 2023-2027
04 DESEMBRE 2023

En els darrers anys i en diferents moments i espais de l'Ajuntament s'ha debatut
la possibilitat que Premià de Mar pugui posar en funcionament un menjador social, de manera estable. Adrecem aquesta pregunta al govern per conèixer la situació actual del projecte.

En els darrers anys i en diferents moments de la Taula de la Gent Gran s'ha debatut la possibilitat que Premià de Mar pugui posar en funcionament un menjador social.

En aquesta mateixa línia la regidora Imma Morales ha explicat en aquesta taula i també en diverses sessions plenàries de l'Ajuntament l'interès del govern municipal de poder convertir en una realitat un servei prou necessari per al nostre municipi.

Concretament en la Taula del passat 26 de gener de 2023, arran d'una pregunta del representant de Crida Premianenca, i segons recull l'acta, la regidora va informar que "estem pendents de la licitació, s'han fet unes modificacions d'aquesta i mentrestant hi ha una ONG, divendres hi ha reunió per signar el conveni. Qui es
quedi el menjador social s'ha de quedar el bar."

També en la Taula del passat 26 d'octubre de 2023 i segons recull l'acta, 'la regidora explica que a serveis socials hi ha una regidora nova, la Cesca Domènech i que té un replantejament diferent del que es tenia fins ara. La primera idea era que el menjador fos a Can Manent, com a menjador tant per a persones derivades de serveis socials com a persones grans que poden dinar a can manent a un preu mòdic. Però ara es pensa que s'ha de separar ambdues propostes. I s'està estudiant traslladar el menjador social al carrer Unió, a la planta baixa on està el centre d'acollida. Malgrat això, el servei de menjador social està funcionant, subcontractat amb l'aula respir i les carmanyoles de cap de setmana amb el casal benèfic.'

Per tot això preguntem al govern:

  1. L'equip de govern municipal encara manté la voluntat de posar en marxa el menjador social i si és així quina és la situació actual d'aquest projecte i amb quins entrebancs es troba i terminis treballa per fer-lo una realitat?
  2. El servei que s'ha subcontractat amb l'aula respir i les carmanyoles de cap de setmana amb el Casal Benèfic, a quin perfil d'usuaris va destinat, a quantes persones atén actualment, quina durada contractual tenen i a través de quin mecanisme s'assignen aquests serveis?
  3. Quins podrien ser els perfils de beneficiaris del menjador social, en el cas d'implementar-se?
  4. En el cas d'implementar-se el menjador social amb quins fons compta o pensa el govern per fer-lo possible.
  5. El govern té dades, i quines són aquestes, sobre el nombre de persones majors de 65 anys que viuen soles o que, més enllà de la seva edat, pateixen una situació de vulnerabilitat? Creu el govern i que aquestes persones podrien ser futures receptores d'un menjador social?
  6. Quin protocol apliquen els serveis municipals (Serveis Socials, Policia, etc.) davant de casos de persones sense llar al nostre municipi. Creu el govern que aquestes persones podrien ser beneficiàries d'un futur menjador social?
^