Pregunta respecte l'expropiació de Can Sanpere, l'activació dels grups de treball segons conveni signat i la reubicació de l'associació a l'edifici de la festa.
Propostes de La Crida Ple octubre 2023.
Imprimir
Crida Premianenca - Alternativa Municipalista
(CP-AMUNT) 2023-2027
06 OCTUBRE 2023
El grup municipal de la Crida preguntem al govern municipal sobre la situació de les diligències per efectiva l'expropiació de Can Sanpere i sobre si s'han activat els grups de treball acordats amb l'associació i sobre el seu trasllat provisional a l'edifici de “La Festa”.

El passat 14 d'abril de 2023 i després de gairebé 2 anys de negociacions es va firmar un conveni entre l'Associació Can Sanpere i l'ajuntament, on s'hi reflectia la voluntat de l'ajuntament d'iniciar el procés d'expropiació, la cessió de l'ajuntament de l'edifici de “La Festa” al carrer Miquel Moragues 12 i la creació d'uns grups de treball entre l'associació i l'ajuntament, per a la gestió de la rehabilitació i enderroc i la gestió comunitària i gestió d'usos, entre altres acords.

El 25 de maig l'associació va fer entrega de les claus a la comitiva de l'ajuntament complint amb la seva part del conveni, per la seva part l'ajuntament va fer cessió de l'edifici de “La Festa”, tot i que a dia d'avui 05 d'octubre de 2023, encara no està disponible perquè l'associació hi puguin continuar les activitats.

El passat 19 de juny la propietat de la fàbrica va tapiar i soldar totes les portes i finestres de Can Sanpere, sense que hi hagi notícia de l'estat actual o els possibles danys a l'edifici catalogat BCIL. Durant el ple ordinari del 19 juliol de 2023 i a pregunta del nostre grup municipal sobre l'estat de l'expropiació, per part de l'equip de govern es va contestar que la propietat havien presentat al·legacions.

Arran de tot això preguntem al govern municipal:

  1. En quin punt estan les diligències per a fer efectiva l'expropiació, ja que s'havia de donar
    resposta a les al·legacions de Nuñez i Navarro al final del mes de setembre, segons va dir
    el regidor d'urbanisme al ple del 19 de juliol?
  2. S'han activat els grups de treball abans comentats, en cas afirmatiu hi ha calendari per a
    futures reunions?
  3. Hi ha prevista data perquè l'associació Can Sanpere reprengui les seves activitats a
    l'edifici de “La Festa” tal com s'havia signat?
^