Instagram
Laura Andrés
Imprimir
Jurat Delayta'ns
 
  • La pianista i compositora Laura Andrés presenta #blanc, el seu primer treball discogràfic guardonat amb el premi Enderrock 2022 al millor disc de clàssica i contemporània, per votació popular.

    #blanc és un disc de piano sensible i elegant, en la línia de compositors “minimalistes” com Ludovico Einaudi, Yiruma, Olafur Arnalds, Yann Tiersen... Les línies melòdiques, les atmosferes sonores, així com les intervencions naturals i properes de la Laura envers el públic ens fan viatjar, riure, plorar i connectar de manera genuïna amb el nostre món interior. Què ens mou, a qui trobem a faltar, què ens agradaria fer i encara no ens ho hem permès? #blanc és un espai per abraçar i sentir. I el concert, un viatge únic del qual mai sortirem igual que hi hem entrat.

    En concert, la Laura ens presenta els temes del disc i cançons del seu nou àlbum amb llançament previst a la tardor i que ja va desgranant al llarg d'aquest 2022: Per començar, “Obsessed”, una petició de la discogràfica italiana INRI RECORDS. Al febrer va presentar “Butterflies” i al març “Resurgence”, una cançó que connecta directament amb l'univers femení que tots tenim a dins i que crida per ser reconegut.

    Després de molts anys dedicats a la pedagogia de la música i del piano, l'any 2016 la Laura va fer un gir radical a la seva vida quan es traslladà a viure a Barcelona, segons ella perquè “li passessin coses”. Va treballar amb grans companyies de teatre com La Cubana i Dagoll Dagom, va fer de pianista de ballarins i actors a l'Institut del Teatre, i protagonitzà una tendra i lluminosa història amb la cantant Shakira. Sent professora dels seus dos fills, va gravar una cançó pel seu disc “El Dorado” i va acompanyar-la a Miami i a Barcelona a les actuacions de presentació oficial del disc davant de mitjans de tot el món.
    En el seu cantó més visible, la Laura ha estat professora del programa de talents Operación Triunfo en les tres darreres edicions. (2017-2018-2020), i pianista-teclista en les gires per Espanya. Els mesos de novembre i desembre passats ha estat de gira europea (més de 30 concerts realitzats a Madrid, París, Brussel·les, Hamburg, Amsterdam, Roma, Milà, Estocolm...) a piano sol, arranjats i interpretats per ella mateixa, per a Candlelight, rebent una gran acollida.

    Aquest any també presenta un disc a piano i veu amb la cantant Beth Rodergas, Natural Women un disc de cançons de dones, versionades per dues dones i per a totes les persones.

^