Convergčncia i Uniķ (CiU) 2012-2015
Article del mes del grup municipal Convergčncia i Uniķ (CIU) 2012-2015
 • El 5 de febrer l´Espai l´Amistat va acollir l´acte solidari durant el qual el president Artur Mas va fer la presentaciķ de l´alcalde Miquel Buch com a candidat a les properes eleccions municipals. L´acte, ple de gom a gom, va permetre recollir, grācies a la colˇlaboraciķ dels assistents, més de 300 kg de menjar, que es van donar a la Taula d´inclusiķ social de Premiā de Mar.

  Durant el seu parlament, l´alcalde Miquel Buch va fer un resum de la feina feta els darrers anys i va centrar el seu discurs en els quatre pilars que han marcat les prioritats de l´actual equip de govern: l´atenciķ social, les millores al poble, el manteniment de l´activitat i evitar qualsevol pujada d´impostos.

  En referčncia a l´atenciķ social, s´ha treballat intensament per fer costat als premianencs que ho passen malament. Tot i els entrebancs per part del govern de Madrid, s´ha reforįat i millorat la contractaciķ de nous treballadors a través de plans d´ocupaciķ.

  Pel que fa a la millora del nostre poble, per una banda cal destacar la finalitzaciķ de quatre grans infraestructures: la piscina municipal, el nou pavellķ Voramar, la Biblioteca Martí Rossellķ i l´Espai l´Amistat; i per una altra, s´ha de fer menciķ especial a tota aquella feina relacionada amb els parcs infantils, l´adaptaciķ de voreres, els arranjaments de carrers..., i, sobretot, a la inversiķ que, al llarg de tots aquests anys, s´ha fet en el subsōl per tal de millorar el clavegueram i el servei d´aigua potable, que estaven molt malmesos.

  Paralˇlelament, durant aquests darrers 4 anys, l´activitat del dia a dia ha estat també constant i en cap moment s´ha deixat d´invertir en nous projectes: s´han canviat els contenidors i els camions de la brossa, ben aviat entrarā en funcionament la nova nau de les escombraries, properament s´obrirā al públic el jaciment romā, s´han invertit 240.000 € en millores a les escoles públiques..., sense oblidar que s´ha fet tot el possible per potenciar l´activitat cultural, festiva i esportiva.

  I el quart i el darrer pilar: tot aixō s´ha fet sense augmentar els impostos, perquč l´únic augment que s´ha fet, el de l´IBI, no ha estat per voluntat de l´Ajuntament sinķ per decisiķ del govern de Madrid.

  Governar vol dir haver de prendre decisions i aixō comporta que les coses no sempre es fan al gust de tothom. Perō ningú no pot negar que durant aquests 4 anys, malgrat les dificultats, hem estat capaįos de “fer més amb menys”: hem aconseguit garantir l´atenciķ social, hem continuat fent obres al carrer, no hem augmentat els impostos i hem mantingut l´activitat festiva.

  Ara, hem arribat al final del mandat i és hora de “passar comptes” i de mirar endavant per poder continuar treballant per Premiā de Mar. I també de recordar les paraules de Miquel Buch: “Fer d´alcalde és de les coses més boniques que m'han passat i ho vull continuar sent,  amb honestedat, humilitat, i amb una clara i rotunda voluntat de servei.”

^