Ajuntament de Premià de Mar

Portada> Cultura i Festes> Activitats Culturals
Activitats Culturals

MusicaEl servei de Cultura treballa per oferir activitats culturals en els diferents àmbits, tant des de la creació, com de la difusió i de la formació cultural. L´objectiu del servei és també potenciar que aquesta acció cultural es faci conjuntament amb les entitats culturals del municipi. Aquestes són nombroses i tenen una especial rellevància a l´hora de complementar l´activitat cultural realitzada directament per l´Ajuntament de Premià de Mar. Alhora, realitzen col·laboracions amb la regidoria creant unes sinergies i unes activitats que altrament no podrien realitzar-se.

.

Conferències i xerrades

L´Ajuntament compta amb diverses sales per fer conferències i xerrades: sala Salvador Moragas de la Biblioteca municipal Martí Rosselló, sala d´actes al Museu de l´Estampació, sala d´actes del Centre Cívic i l´Espai l´Amistat. Per a més informació consulteu l´agenda.

.

Música i teatre

TeatreLa major part de les activitats d´arts escèniques i musicals es duen a terme a l´Espai l´Amistat i al Patronat teatre. A banda de la programació regular de teatre i música professional, les entitats culturals del municipi comptem amb l´espai l´Amistat per poder oferir els seus concerts i espectacles teatrals. Alhora, la regidoria de cultura conjuntament amb la Coral l´Amistat  organitzen un CICLE DE MÚSICA CLÀSSICA. Programa segona temporada del Cicle 2013-2014.

Arxiu PDF
MiniaturaInformació
Programa temporada de música

Programa temporada de música

Fitxer: PROGRAMA_TEMPORADA_MUSICA.pdf

Format: Acrobat-PDF
Pàgines: 2
Mida: 317,83 kB

.

Cinema

CinemaL'Espai l´Amistat i el Patronat teatre compten amb una programació regular de cinema.

.

Exposicions
  • ExposicionsEl museu de l´Estampació disposa d´una sala d´exposicions permanent   i una sala on s´organitzen exposicions temporals.
  • El vestíbul del centre cívic acull petites exposicions de caire social i cultural i de ciutadans de Premià de Mar que mostren les seves obres.
  • La sala d´exposicions Premiart de l´associació Artistes Plàstics de Premià de Mar organitza de manera quinzenal exposicions de dibuix, pintura i altres disciplines artístiques. Alhora, organitza conjuntament amb la regidoria de Cultura una exposició anual d´un artista local o comarcal.

Per consultar les exposicions vigents vegeu l´agenda

.

Activitats al carrer amb les entitats

Premià de Mar és vitalitat i les entitats així ho demostren organitzant activitats al carrer.

  • Els Amics de la Sardana organitzen en col·laboració amb l´Ajuntament un cicle de sardanes anual el qual incorpora dos aplecs de la sardana.
  • L´associació Coro Rociero i Arcoiris realitzen la celebració de les “Cruces de Mayo” a la primavera.
  • Tampoc falta country al carrer organitzat per l´AVECA cada primer diumenge de mes. Les entitats també realitzen activitats puntuals que es poden consultar a l´agenda link a l´agenda.

.

Destaquem:

Cartell Sant JordiDiumenge la plaça de l’Ajuntament acollirà la tradicional Fira de llibres i roses. Es tracta de l’activitat central del programa de Sant Jordi, a la qual cal sumar-hi que des de fa dies als equipaments municipals i als carrers s'hi poden llegir diversos fragments de poemes.

Alhora, dissabte a la tarda es farà una nova edició de l’”Apropa’t als teatres”, que en aquesta ocasió se centrarà en el circ, coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Circ, i inclourà un espectacle dedicat als llibres.

Finalment,  fruit de les propostes recollides durant el procés participatiu de Cultura, s’ha editat un recull de poesia catalana de tots els temps. Els llibres són gratuïts i es poden trobar als equipaments municipals.

La portada del llibre "Va de Versos" i  el cartell de Sant Jordi són obra de l’artista premianenc Pol Peiró.

Les activitats de Sant Jordi previstes pels propers dies són les següents:Llegir +

Va de versosDes de fa uns dies, diversos equipaments municipals i carrers mostren fragments de poemes. La iniciativa, anomenada "Va de versos", ha estat impulsada des de la regidoria de Cultura i consisteix en la visualització de diversos fragments de poemes als carrers, places i equipaments amb l’objectiu d’ acostar la poesia a la ciutadania.

A banda, fruit de les propostes recollides durant el procés participatiu de Cultura, s’ha editat una publicació amb un recull de poesia catalana de tots els temps. Es tracta d’una selecció de poemes d’autors que van des del segle XII fins a l’actualitat. Llegir +

Teatre carrerEl proper dissabte, dia 4, l’Espai l’Amistat i el Patronat Teatre organitzen aquesta activitat, pensada per apropar el teatre a la ciutadania i donar a conèixer tot el que es fa als teatres premianencs.

A partir de les 12 sortirà de la plaça de Can Boter una cercavila amb un espectacle musical itinerant que finalitzarà a la plaça dels Països Catalans. 

Aquesta iniciativa s’emmarca dins les diverses accions que al llarg de l’any s’impulsen des de la regidoria de Cultura per acostar el món del teatre a la ciutadania i fer que petits i grans se’n sentin partícips. 

 
AJUNTAMENT DE PREMIÀ DE MAR
Plaça de l'Ajuntament, 1 - 08330 Premià de Mar
Tel: 93 741 74 00 - Fax: 93 741 74 25
info@premiademar.cat

AMB LA COL·LABORACIÓ DE:
Diputació de Barcelona

^