Escut de Premià de Mar
Crida Premianenca Poble Actiu (CP-PA) 2012-2015
11 JULIOL 2014
 • Des de Premià de Mar, hem pogut seguir durant el darrer mes com les elits del nostre país continuen atacant qualsevol espurna de llibertat i construcció des de la base.

  Després de 17 anys de creació i autogestió, l´Ajuntament de Barcelona ha desallotjat Can Vies sense cap mirament ni reflexió quant a la feina de tantes i tantes persones, i sobretot la tasca social que, com la majoria de centres socials, duia a terme Can Vies.

  Hem sentit pena i hem plorat. Hem sentit ràbia i hem cridat. Però hem sentit també tota la força. Tot l´entusiasme per seguir. L´efecte de solidaritat arreu del territori ha estat la sorpresa per al senyor Xavier Trias. Les mostres de suport de barris, viles i ciutats de tot el país han demostrat altra vegada que si ens toquen a una, ens toquen a totes.

  És per tot això que des de Crida Premianenca volem, no només mostrar el nostre suport incondicional a espais com Can Vies, sinó que voldríem recollir tota aquesta il•lusió renovada, tot l´esperit de continuar, la necessitat de renéixer de les cendres després d´un desallotjament, per continuar somiant, vivint, creant i sent lliures a espais com Can Sanpere, a casa nostra.

  Des de l´okupació de l´antiga fàbrica, a Premià de Mar ha nascut un nou espai de vida. Un espai on crear, aprendre i créixer. Un espai que acull projectes que fugen de qualsevol marc establert per un sistema que ens ofega sota els seus límits, que empresona qui es revolta i criminalitza qualsevol forma de llibertat. I és que serà des de la base des d´on realment aconseguirem un canvi. No seran els seus marges legals els qui decidiran com formar-nos, què aprendre, quan ballar o com educar els nostres fills i les nostres filles.

  Ja fa més d´un any que el Centre Social Autogestionat Can Sanpere, de la mà de la defensa de l´espai amb la Plataforma Can Sanpere 100% Públic, treballa incondicionalment per fer de Premià de Mar un poble més viu i més rebel. Rebel perquè cada vegada som més les qui hem pres la humil decisió de lluitar, i perquè no ens agrada conformar-nos, ni som indiferents.

  Així doncs, remarquem la necessitat de continuar creant espais alliberats que permetin continuar treballant en l´enfortiment d´un teixit social i associatiu comunitari, per tal de fer créixer la consciència social i les alternatives d´oci, d´educació, econòmiques o d´aprenentatge.

  D´altra banda, tenim memòria, i ni oblidem ni perdonem que dues persones hagin estat empresonades arran de la revolta en defensa de Can Vies. La repressió ens afecta de forma individual, i treballem per respondre de manera col•lectiva, per això, també cal recordar que quatre premianencs han estat imputats per l´okupació de Can Sanpere, i que aquest cop de Núñez i Navarro és a tots els premianencs i premianenques que creuen i lluiten per espais lliures d´especulació.

  Per un Premià de Mar viu, rebel, lliure i verd, que mai deixin de néixer espais alliberats!