Escut de Premià de Mar
Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) 2012-2015
04 JUNY 2014
 • Ja  coneixem els resultats electorals del 25 de maig. Són resultats que a tots els partits polítics, encara que per diferents  motius,  ens criden a la reflexió i a millorar el nostre treball. Mirant els resultats del conjunt d´Europa, als socialistes ens preocupa el considerable augment de partits euroescèptics, xenòfobs, ultradretans i populistes. Partits que comparteixen un objectiu comú: la destrucció d´Europa com a idea, des de dins.

  La Unió Europea va sorgir per  no tornar a caure en els mateixos errors que durant segles va portar els europeus a resoldre els seus conflictes  a través de la guerra. Com a conseqüència de la Segona Guerra Mundial, es va creure en la necessitat de construir una Europa posant en valor el que ens uneix i minimitzar les diferències. Així és com va sorgir el somni d´una Europa unida.

  Doncs bé, al llarg dels anys aquesta idea d´Europa s´ha anat difuminant. Les lògiques nacionals no han desaparegut, ans al contrari, han augmentant fins al punt de convertir-se en lògiques nacionalistes.

  La lentitud i la por en la construcció política d´Europa -que ha de fer que les decisions que es prenen i que ens obliguen al conjunt de la ciutadania europea siguin plenament democràtiques- estan fent que, davant d´un futur d´incertesa i de crisi, els ciutadans tinguem la sensació de perdre el control de les nostres vides. La desesperació, el patiment, les migracions forçoses, l´atur i l´empobriment fan que les lògiques dels nacionalismes excloents pugin de forma preocupant, com és el cas francès, holandès o danès.

  Una realitat extremadament complexa, la interdependència a l´hora de prendre les decisions, la falta d´unes institucions europees properes, més simples i més democràtiques, fan que els populismes tinguin un ampli camí per recórrer. Per tant, veient aquests resultats, ens preocupa el futur i farem tot el possible per recuperar el somni europeu.

  En l´àmbit local, el Partit dels Socialistes de Catalunya ha passat de ser el primer partit l´any 2009 a ser la tercera força. Tot i així, volem fer arribar el nostre agraïment a les 1312 persones que ens han fet costat per mantenir viu el somni europeu del qual parlàvem abans. Però no ens podem sentir satisfets dels resultats obtinguts per dos motius:

  1) El Partit Popular tot i que ha quedat cinquena força a Premià ha guanyat les eleccions al conjunt d´Espanya i això farà que les seves retallades continuïn. Les eleccions més que resultats tenen conseqüències. Aquesta “revàlida” de ben segur ens portarà més retallades.

  2) Aquests resultats debiliten la possibilitat de construir una alternativa real de govern que pugui fer front a les polítiques de retallades que estan portant a terme Rajoy i Mas, a tots els nivells.

  Des del PSC, continuarem treballant i articulant el nostre projecte socialista per a Premià de Mar amb l´ajuda de tota la ciutadania que vulgui participar-hi.