Escut de Premiŕ de Mar
Crida Premianenca Poble Actiu (CP-PA) 2012-2015
06 MAIG 2014
 • L´Ajuntament de Premiŕ de Mar estŕ governat actualment per CiU i PSC-PSOE. Junts sumen 14 regidors dels 21 que formem part de l´Ajuntament. Inicialment el mandat començŕ amb un govern de CiU en minoria (10 regidors), malgrat que només els en faltava un per aconseguir la majoria necessŕria (11), fet pel qual podrien haver optat perfectament per anar pactant punt per punt les propostes que duien al Ple. Més feina? Potser sí. Perň segurament la pluralitat que diuen cercar sempre hauria estat més aconseguida. I un govern que afirma ser garant de la participació ciutadana potser també hauria de començar per deixar participar els membres del mateix consistori.

  Amb l´entrada al govern del PSC-PSOE es crearen rŕpidament quatre regidories. Calia  posar-los noms i cognoms, i ja els van trobar: la Regidoria de Projectes i Estudis Estratčgics (Tomŕs Esteban), la d'Estudis Econňmics (Carlos Mieres), la de Llicčncia d´Activitats (Josep Maria Anguera) i la de Comunicació (Olga Safont).

  Malgrat ser 14 regidors, xifra aparentment suficient per desenvolupar els projectes de govern, decidiren contractar un cap de Gabinet d´Alcaldia, de qui encara a hores d´ara no coneixem ben bé les funcions.

  Per situar-nos: actualment a l´Ajuntament hi ha 3 cŕrrecs de confiança; és a dir, cŕrrecs nomenats a dit: el cap de Gabinet d´Alcaldia, el cap de Comunicació i el cap de Serveis Personals i Participació Ciutadana, amb un més per cobrir: el director/a del Museu. La suma de les retribucions anuals brutes de tots quatre puja fins als 170.514,26 euros anuals. Només el cap de Gabinet d´Alcaldia ja cobra 63.000€ bruts anuals, o el que és el mateix, 5.250€ mensuals.

  L´encŕrrec que li fan al nou cap de Gabinet d´Alcaldia (pel que hem pogut veure) no és el de coordinació de l´Ajuntament en bloc, que d´entrada sembla que hauria de ser la seva funció. L´encŕrrec és preocupar-se especialment de la participació ciutadana, que diuen ser la primera prioritat del govern sociovergent.

  La participació ciutadana: allň que va en boca de tothom. Queda molt bé dir que “ens preocupa molt”. Només un apunt: quatre dels regidors del govern formen part d´aquell partit que segueix negant el dret als catalans de decidir el seu futur polític a les urnes. Curiós si més no, oi?

  La participació ciutadana: aquella que en aquest poble administrarem a través d´un reglament que tots els grups municipals vam aprovar. Un reglament que, de moment, encara no s´ha fet servir. Aquell que quan un grup municipal com el nostre ha volgut desenvolupar (els reglaments al nostre entendre es desenvolupen, canvien, són dinŕmics) ha topat amb la porta sociovergent tancada.

  Amb tot, doncs, ens preguntem: quč és per a ells la participació ciutadana? Ens fan falta quatre cŕrrecs de confiança a Premiŕ de Mar? No tenim altres prioritats on invertir aquesta despesa?