CP-PA | CiU i PSC-PSOE: un govern nombrķs, amb cārrecs de confianįa, perō sense projecte
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrōnicCompartir
Imprimir
Crida Premianenca Poble Actiu (CP-PA) 2012-2015
06 MAIG 2014
 • L´Ajuntament de Premiā de Mar estā governat actualment per CiU i PSC-PSOE. Junts sumen 14 regidors dels 21 que formem part de l´Ajuntament. Inicialment el mandat comenįā amb un govern de CiU en minoria (10 regidors), malgrat que només els en faltava un per aconseguir la majoria necessāria (11), fet pel qual podrien haver optat perfectament per anar pactant punt per punt les propostes que duien al Ple. Més feina? Potser sí. Perō segurament la pluralitat que diuen cercar sempre hauria estat més aconseguida. I un govern que afirma ser garant de la participaciķ ciutadana potser també hauria de comenįar per deixar participar els membres del mateix consistori.

  Amb l´entrada al govern del PSC-PSOE es crearen rāpidament quatre regidories. Calia  posar-los noms i cognoms, i ja els van trobar: la Regidoria de Projectes i Estudis Estratčgics (Tomās Esteban), la d'Estudis Econōmics (Carlos Mieres), la de Llicčncia d´Activitats (Josep Maria Anguera) i la de Comunicaciķ (Olga Safont).

  Malgrat ser 14 regidors, xifra aparentment suficient per desenvolupar els projectes de govern, decidiren contractar un cap de Gabinet d´Alcaldia, de qui encara a hores d´ara no coneixem ben bé les funcions.

  Per situar-nos: actualment a l´Ajuntament hi ha 3 cārrecs de confianįa; és a dir, cārrecs nomenats a dit: el cap de Gabinet d´Alcaldia, el cap de Comunicaciķ i el cap de Serveis Personals i Participaciķ Ciutadana, amb un més per cobrir: el director/a del Museu. La suma de les retribucions anuals brutes de tots quatre puja fins als 170.514,26 euros anuals. Només el cap de Gabinet d´Alcaldia ja cobra 63.000€ bruts anuals, o el que és el mateix, 5.250€ mensuals.

  L´encārrec que li fan al nou cap de Gabinet d´Alcaldia (pel que hem pogut veure) no és el de coordinaciķ de l´Ajuntament en bloc, que d´entrada sembla que hauria de ser la seva funciķ. L´encārrec és preocupar-se especialment de la participaciķ ciutadana, que diuen ser la primera prioritat del govern sociovergent.

  La participaciķ ciutadana: allō que va en boca de tothom. Queda molt bé dir que “ens preocupa molt”. Només un apunt: quatre dels regidors del govern formen part d´aquell partit que segueix negant el dret als catalans de decidir el seu futur polític a les urnes. Curiķs si més no, oi?

  La participaciķ ciutadana: aquella que en aquest poble administrarem a través d´un reglament que tots els grups municipals vam aprovar. Un reglament que, de moment, encara no s´ha fet servir. Aquell que quan un grup municipal com el nostre ha volgut desenvolupar (els reglaments al nostre entendre es desenvolupen, canvien, sķn dināmics) ha topat amb la porta sociovergent tancada.

  Amb tot, doncs, ens preguntem: quč és per a ells la participaciķ ciutadana? Ens fan falta quatre cārrecs de confianįa a Premiā de Mar? No tenim altres prioritats on invertir aquesta despesa?

^