Escut de Premià de Mar
Partit Popular de Catalunya (PPC) 2012-2015
06 MAIG 2014
 • Estar a Europa ja no és simplement tenir lliure mercat, l'eliminació de barreres o fronteres o la moneda única: és molt més. El 80% de les decisions legislatives que es prenen al país estan estretament lligades a decisions de la Unió Europea, decisions en tots els àmbits econòmics, socials i del medi ambient. 

  És important que hi hagi bons polítics a Europa. Fa uns anys érem un problema perquè érem un país virtualment destrossat per un govern irresponsable, el socialista. Abans Espanya no comptava res a Europa i Zapatero dormia quan tenia que dur a terme una negociació; en canvi ara, quan Rajoy va a Brussel·les torna amb el sac ple, com en les negociacions de la PAC.

  No podem oblidar els diners que els catalans rebem d´Europa i que podríem arribar a deixar de percebre si ens quedem fora de la Unió Europea. Pot servir com a exemple els 864 milions per a investigació, el 35% del cost de l´ampliació de la Fira de Barcelona, els 75 milions d´euros per a l´impuls de l´activitat empresarial, els 500 milions d´euros per al centre de I+D de la indústria agroalimentària a Lleida, els 1,8 milions d´euros per a l´equipament científic per a l´Institut Català de la Investigació de l´Aigua a Girona, els 260 milions d´euros per a l´ampliació del port de Barcelona, els 11 milions d´euros per a la rehabilitació de l´Hospital de Sant Pau, els 43 milions d´euros per a la rehabilitació del barri de la Marina a Sant Adrià del Besòs, etc., etc., etc.

  Amb tota la despesa del govern de la Generalitat de CiU y ERC, no és pas estrany que ells mateixos hagin baixat el pressupost en educació, sanitat (l´Institut Català de la Salut va baixar el seu pressupost en 209 milions d´euros), les inversions se situen en només 1.200 milions d´euros, el pressupost és el més baix de l´últim lustre ja que baixa un 51%, l´atenció a les famílies baixa el 70%, l´atenció als discapacitats baixa el 50% i els diners destinats a les Universitats es retallen un 16,6%... després de tot això encara es justifiquen amb el “Espanya ens roba”.

  Davant d´aquests desafiaments als quals la Unió Europea ha de fer front avui en dia, i que tots podem comprovar només obrint els diaris o veient els telenotícies, la unitat és més necessària que mai per tal que els ciutadans europeus percebin que tots caminem en la mateixa direcció. Per tal d´assolir aquesta fita, és imprescindible que el Partit Popular pugui fer escoltar la seva veu amb força i intensitat a la institucions europees, especialment al Parlament Europeu.

  Davant de la situació domèstica que ja ha traspassat les nostres fronteres, és necessari transmetre el missatge que la majoria silenciosa de Catalunya vol seguir sent plenament espanyola i plenament europea, que aquesta Catalunya no desitja llençar per la borda tants anys de desenvolupament polític, econòmic i social, en definitiva, que aquesta Catalunya silenciosa no vol aixecar més murs ni fronteres en ple segle XXI.
  Estar junts és important, estar a Espanya y a Europa és important, deixem de costat tot allò que no és important.