CIU | Qüestió de prioritats
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Convergència i Unió (CiU) 2012-2015
06 MAIG 2014
 • Recentment, el ple municipal aprovava a què es destinaran els més de 2 milions d´euros de romanent del 2013. Una quantitat que, sumada a les inversions inicialment ja previstes al pressupost per a aquest 2014, permetrà destinar un total de gairebé 5,5 milions d´euros a diverses obres i millores pel poble. 

  Arribar fins aquí no ha estat fàcil i lamentablement, una vegada més, hem topat amb la incoherència del govern de Madrid, perquè fins ara l´Estat no només ens ha obligat a guardar els diners del romanent al calaix, sinó que quan ens ha permès utilitzar-los ho ha fet amb presses i amb un excés de condicions i limitacions.

  Com ja és sabut, a finals de febrer es va publicar un Reial decret que establia de quina manera els ajuntaments havien de destinar el superàvit del pressupost de l´any anterior, sense tenir en compte que no tots els municipis tenen les mateixes necessitats i ens hauria anat millor tenir més marge de maniobra per poder decidir on i com s´invertien aquests diners, que en definitiva són dels premianencs.

  Però, malauradament, les traves que ens han posat des de Madrid no han estat les úniques que hem hagut de salvar. Al ple on s´havien d´aprovar les modificacions perquè l´ajuntament pogués tirar endavant totes aquestes inversions, ens vam trobar amb la inesperada situació de presenciar com un regidor de Crida Premianenca-Poble Actiu aplaudia la intervenció d´un regidor del Partit Popular, alhora que ambdós grups votaven conjuntament en contra de projectes que ja havien estat aprovats al mes de novembre, com ara  asfaltar carrers malmesos, arranjar els serveis o donar més seguretat a la sortida de l´estació de ferrocarril.

  Com a argument per justificar el desacord amb les inversions, pretenien fer creure que no se´ls havia deixat participar en el procés de decisió, quan fa 4 mesos es va decidir, amb la participació i les aportacions de tots els grups, quines eren les principals necessitats de Premià de Mar. Per tant, la reflexió que hem de fer és una altra: si dos grups tan oposats com CP-PA i el PP són capaços d´aparcar les seves diferències per unir-se contra el govern i, en canvi, no són capaços d´aparcar les diferències amb el govern per acordar unes inversions necessàries per al poble, què estan prioritzant? El poble o els seus interessos de partit? Perquè... algú dubta que el nostre municipi necessita renovacions d´asfaltat? O millores del clavegueram, aigua o enllumenat?

  Sortosament, ja fa dies que s´està treballant en diverses actuacions tan importants com la construcció de la nova plaça Salvador Moragas, l´obertura al públic del jaciment romà, la renovació de l´entorn de la plaça Nova i del carrer Eixample o millores a carrers malmesos. Unes actuacions que, en alguns casos, ajudaran a generar ocupació i sens dubte ens permetran millorar Premià. Esperem i confiem que els partits de l´oposició entenguin que els d´ara són temps d´entesa i de sumar esforços perquè les amenaces i els riscs que tenim són molts.

^