ICV-EUIA-E | Manca de transparència de CiU- PSC per decidir la inversió de 2,9 milions d´euros
Comparteix al FacebookCompartir a TwitterComparteix a Google+Compartir per correu electrònicCompartir
Imprimir
Iniciativa Catalunya Verds, Esquerra Unida i Alternativa (ICV-EUiA-E) 2012-2015
06 MAIG 2014
  • L'Equip de Govern  parla amb molta facilitat de la transparència i la participació, des de la nostra coalició sempre hem defensat que la transparència i la participació són elements necessaris  per desenvolupar la política en general. CiU i PSC disposen dels elements suficients per portar  a terme aquesta transparència, però  els manca la voluntat política d´utilitzar-la  i  de fer participar la gent de les grans decisions que ens afecten, com ha quedat de manifest amb la modificació pressupostària de 2,9 milions d´euros presentada al Ple del mes de març, i finançada amb romanent de tresoreria del 2013, arran d´un nou decret de l´Estat.

    L´Equip de Govern PSC-CiU va tenir coneixement del decret  el dia 22 de febrer, és a dir 24 dies abans del Ple, i només va informar a l´oposició 48 hores abans del ple, un cop ja havia decidit  on invertit aquests diners. Malgrat la manca de temps, el nostre grup va demanar a les AMPA i equips directius de les escoles públiques de Premià informació per tal d´establir criteris per aquesta inversió, cosa que no havia fet l´equip de govern. Amb aquesta informació proposàvem invertir 595.000 euros en les escoles públiques de la manera següent: una aportació de 60€ euros per alumne per a material, digitalització d´aules, etc. i la resta en inversions estructurals a les diferents escoles.

    En el transcurs del Ple extraordinari del mes de març, on es va aprovar la resta d´inversions, van quedar pendents d´adjudicar 393.000 euros. L´equip de govern es va comprometre a estudiar la nostra proposta i decidir-la al Ple del mes d´abril.

^