Escut de Premià de Mar
Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) 2012-2015
01 ABRIL 2014
 • Hem ampliat la inversió amb prop de 2.000.000 €. Una nova inversió fruit de l’estalvi assolit. Una nova inversió extraordinària de prop de dos milions d’euros que s’afegeix a l’1.600.000 € aprovats al pressupost 2014 i als quals, encara, es podran afegir 400.000 € més. Això significa que l’any 2014, el govern de Premià de Mar farà una inversió de prop de 4.000.000 €.

  Aquesta nova inversió és fruit dels estalvis aconseguits en els darrers anys amb la gestió pressupostària i  el control de la despesa. Diners que tornen a la ciutadania i a la ciutat en forma d’inversions en nous espais urbans, arranjament d’altres; d’actuacions a les xarxes de serveis de clavegueram en diferents llocs de la ciutat i la millora d’equipaments municipals. La inversió no només serà d’obra, també hi haurà una forta inversió amb més i millor transparència sobre la gestió municipal. Actuem a molts àmbits de l’urbanisme, dels equipaments, del servei.

  Però aquesta inversió no només és urbana, també és social. En el pressupost ja parlàvem d’un impuls a l’ocupació, ara amb aquestes inversions continuem treballant en aquesta línia, perquè aquestes obres crearan llocs de treball directes per als nostres conciutadans i també  indirectes per a les empreses subministradores. Segon perquè millorar l’espai públic significa qualitat de vida per a la ciutadania, millors espais públics de tots i per a tots. L’urbanisme també humanitza la societat, viure en un entorn urbà de qualitat genera satisfacció i confort social.

  L’actuació més important es farà a l’espai que es troba sense urbanitzar a la zona nord de l’antiga fàbrica del Gas (entre aquest equipament i la Gran Via). L’objectiu és construir en el nivell soterrani un espai municipal per guardar grans elements com carrosses de Reis, material de les brigades d’obres i jardineria, etc. L’actuació també aprofitarà el pendent per construir una gran plaça pública a nivell del carrer. El disseny d’aquesta plaça serà fruit d’un procés de participació ciutadana. Amb aquesta actuació es guanya un nou espai municipal per aglutinar diferents serveis, suprimir el lloguer dels espais on són ara i urbanitzar un lloc amb una  situació molt degradada. A més, amb aquesta solució alliberem més de 3.000 m² d’espai 100 % públic, amb la precaució de reservar-lo per a altres actuacions.

  Altres actuacions importants seran la renovació la xarxa de clavegueram del carrer Enric Granados i ampliació de la vorera i nou asfaltat del carrer; la millora del carrer Eixample i de l’entorn de la plaça Nova, fer accessible el Museu de Can Farrerons amb un accés des del carrer digne; i d’altres actuacions més petites que es realitzaran arreu de la ciutat.

  Lamentem, però, el vot en contra de l’oposició davant d’uns projectes que generen feina i milloren la qualitat de vida de veïns i veïnes. No ens interessa el tactisme polític. Com a veïns del poble ens interessa la gestió constant ben feta i la millora de la qualitat de vida de tots i totes. Fer feina per al poble i fer-la bé.